• Haberler
  • İzmir
  • Cumhuriyet coşkusu İzmir'de kent genelinde yükseldi!

Cumhuriyet coşkusu İzmir'de kent genelinde yükseldi!

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İzmir'in dört bir yanında coşkuyla sürüyor! Ödemiş, Dikili ve Torbalı'da düzenlenen etkinliklerde vatandaşlar marşlarla, konserlerle ve çeşitli aktivitelerle bayram sevincini paylaşıyor. Peki, bu özel günün anlamı ve önemi katılımcılar tarafından nasıl ifade ediliyor? Etkinliklerde hangi sürprizlerle karşılaşan gençler, Cumhuriyet Bayramı'nın ruhunu nasıl yaşıyor? İzmir'deki kutlamaların detaylarını ve halkın duygu dolu anlarını keşfedin!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde “Cumhuriyet Her Yerde” sloganıyla düzenlediği etkinliklere Ödemiş, Dikili ve Torbalı'da devam etti. Bu özel günün anlam ve öneminin çeşitli etkinliklerle vurgulandığı programlara halkın ilgisi büyük oldu.

ÖDEMİŞ'TE CUMHURİYET COŞKUSU

Cumhuriyet coşkusu İzmir'de kent genelinde yükseldi!

Kutlamalar, Ödemiş Konaklı Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinlikle başladı. Etkinlikte Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Ödemiş Belediyesi bandosunun konseriyle açıldı. Başkan Turan, konuşmasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde bağımsızlık mücadelesinin önemine vurgu yaparak, “Cumhuriyet, bir ulusun milli mücadele sonucunda elde ettiği zaferin sonucudur” dedi. Bu bayramın her geçen gün daha da önem kazandığını belirten Turan, milli değerlere sahip çıkmanın önemini dile getirdi.

CUMHURİYET İLELEBET YAŞAYACAK

Cumhuriyet coşkusu İzmir'de kent genelinde yükseldi!

Prof. Dr. Pınar Okyay, Cumhuriyet'in ilelebet yaşatılacağına dair inancını ifade ederek, “Cumhuriyet'in 101'inci yılı. Tam da Atatürk'ün dediği gibi Cumhuriyet ilelebet yaşayacak. Yaşatacağız” dedi. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü, tiyatronun tarihi ve gelişimi hakkında bilgi verdi.

ETKİNLİKLERDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Cumhuriyet coşkusu İzmir'de kent genelinde yükseldi!

Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, etkinliğin önemine değinerek, Cumhuriyet’in kuruluşunu daha coşkulu bir şekilde kutlamak gerektiğini ifade etti. Katılımcılardan 70 yaşındaki Şenay Balcı, Cumhuriyet’in değerine vurgu yaparak, “Cumhuriyet'e hepimizin sahip çıkması lazım” dedi.

Etkinliklerde yer alan sanal gözlük ile Anıtkabir ziyareti, çocuklar arasında büyük ilgi gördü. 7 yaşındaki Nefes Hünkar, “İlk kez Anıtkabir'i gördüm. Çok heyecanlıydı” dedi. 13 yaşındaki Saime Çiftçi de, bu deneyimle duygulandığını ifade etti. Etkinlik, tiyatro oyunları ve ünlü sanatçı Mansur Ark'ın konseriyle sona erdi.

DİKİLİ VE TORBALIDA DA BAYRAM COŞKUSU

Cumhuriyet coşkusu İzmir'de kent genelinde yükseldi!

Dikili Çandarlı ve Torbalı Saipler mahallelerinde düzenlenen “Cumhuriyet Her Yerde” etkinliği de geniş katılımla gerçekleştirildi. Dikili Belediyesi Başkan Yardımcısı Figen Gençay, “Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara verdiği haklar sayesinde bugün buradayım” diyerek minnet duygularını dile getirdi. Her iki ilçede de çocuklar ve gençler için spor aktiviteleri, teknoloji atölyeleri, resim, satranç ve VR gözlük deneyimi gibi etkinlikler büyük ilgi gördü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Cumhuriyet Her Yerde” sloganıyla düzenlediği etkinliklere 28 Ekim Pazartesi günü Bergama Yenikent Mahallesi'nde ve 29 Ekim Salı günü Bayındır Kızılcaova Mahallesi'nde devam edecek.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi 
 

Bakmadan Geçme