Cumhuriyet Sergisi'nin geliri depremzedelere

Aslen İskenderunlu olmasına rağmen üniversiteyi bitirdiği İzmir'e hayranlığı nedeniyle kendini İzmirli olarak tanıtan ressam ve heykeltıraş İsmet XBilen, Cumhuriyetin 100'üncü yıldönümü nedeniyle açacağı resim sergisinin gelirinin yarısını depremzedelere kullanılmak üzere AHBAP Derneği'ne bağışlayacağını söyledi.

Cumhuriyet Sergisi'nin geliri depremzedelere
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonu ve Fuayesi’nde 17 Mart’ta açılacak “Cumhuriyetin 100’ncü Yılı” resim sergisinde Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Kurtuluş Savaşı’nda büyük mücadele veren Egeli Efeler ile İzmir ve İstanbul’un sembollerinin yer aldığı 40 resim bulunuyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Heykel Bölümü’nü bitirdikten sonra 10 yıl yaşadığı İzmir’in güzelliklerini resmeden ve çoğunlukla Atatürk ve İsmet İnönü heykelleri yapan İsmet XBilen, gelen bir teklif üzerine bir süre sanat yaşamını Almanya’da sürdürdü.

Haber

İsmet XBilen

55 yıllık sanat hayatını İstanbul Beyoğlu’nda sürdüren XBİlen, açtığı resim sergileriyle İstanbul ve İzmir’i dünyaya tanıtıyor.

 

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

Bakmadan Geçme