Cumhuriyet'in 100. Yılını TGC iki sergiyle kutladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Cumhuriyet'in 100.Kuruluş yıl dönümü nedeniyle TGC Basın Müzesi'nde iki sergi düzenledi. Sergiye TGC...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Cumhuriyet’in 100.Kuruluş yıl dönümü nedeniyle TGC Basın Müzesi’nde iki sergi düzenledi. Sergiye TGC Yönetim Kurulu üyeleri, TGC üyeleri ve sanatçılar katıldı. Türkiye’de Basın ve Düşünceyi İfade Özgürlüğü Görsel Sanatlar Sergisi -2 (#Eyözgürlük) ile Bakırköy Belediyesi ile birlikte düzenlenen Ulusal ve Yerel Basında Cumhuriyet Bayramı Sergisi 26 Ekim 2023 Perşembe günü gazeteciler ve sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışına TGC Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman İhsan Yılmaz, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Basın Danışmanı İlhan Gülek, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Adnan Özyalçıner, TGC Denetim Kurulu Başkanı Mustafa Bakacak, Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Genel Sekreteri Engin Köklüçınar, Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Kani Atmaca, Serginin Küratörü Fatma Batukan Belge, Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Murat Erdin, Üyeler Aybeniz Ece Uçan, Cihan Oğuz, Erol Aktı, Esin Yolçınar ve Öznur Oğraş Çolak, Üyeler Ercan Akyol, Tan Oral, Musa Kart, Hicabi Demirci, Turgut Karaçimen, Kadir İncesu, Basın Müzesi Müdürü Saadet Altay, Müdür Yardımcısı Nedim Kavuk ile çok sayıda gazeteci, sanatçı ve sanatsever katıldı.

Sergilerin açılış töreninde konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü alanında yaşanan zorluklara işaret ederek şunları söyledi:

“Değerli dostlar, geçen yıl sanatseverleri Basın Müzemizde Ey Özgürlük sergisi ile ağırlamıştık. Bu yıl Ey Özgürlük sergisinin ikincisini laik Cumhuriyet’in 100. yaşı dolayısıyla yeniden beğeninize sunuyoruz. Biliyorsunuz ki bir ülkede düşünceyi ifade özgürlüğü yoksa halkın haber alma, bilgi edinme hakkına ket vuruluyorsa, kitaplar, tiyatro oyunları yasaklanıyorsa, sinemaya, karikatüre, heykellere sansür uygulanıyorsa o ülkede sanatın ön alması, gelişmesi elbette mümkün değildir. Türkiye bu açıdan zor ve baskıcı bir dönemden geçiyor. Buna karşın sanatçılar, güzel sanatların her yaştan değerli sanatçıları yılmadan yapıtlarını üretmeyi sürdürüyorlar. Hiçbir koşul onları üretmekten alıkoyamıyor. Bu da sanatın gücü işte. Ey Özgürlük sergimize eserleriyle katkı veren bütün sanatçılarımıza hem kendi adıma, hem Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına sonsuz teşekkürlerim var. Bu serginin oluşmasında üstün gayretleriyle çaba harcayan Kültür Sanat Komisyonu’na, Komisyon Başkanı Murat Erdin’e, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş’e ve serginin Küratörü Fatma Batukan Belge’ye de gönülden teşekkürlerimiz var. Törenimize katılan bütün sanatseverlere, gazeteci dostlarıma ve konuklarımıza binlerce teşekkür.”

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme