• Haberler
  • Gündem
  • “Cunda Adası ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edildi”

“Cunda Adası ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edildi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlarda, Balıkesir’in Ayvalık ilçesi sınırları içinde bulunan Cunda Adası kesin korunacak hassas...

“Cunda Adası ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edildi”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlarda, Balıkesir’in Ayvalık ilçesi sınırları içinde bulunan Cunda Adası kesin korunacak hassas alan ilan edildi. Aynı kararla Trabzon’un Of, Sivas’ın Zara ve Adıyaman’ın Besni ilçelerindeki bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Besni Belediye Başkanlığı, riskli alan içerisindeki taşınmazların tasfiye edilerek sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması için acele kamulaştırılmasını sağlayacak. TOKİ tarafından ise, Eskipazar Mahallesi, Ahmet Başyurt Mahallesi ve Cunda Adası’nda bazı taşınmazlar, farklı projeler için ihtiyaç duyulan yapılaşmanın ivedilikle sağlanması amacıyla acele kamulaştırılacak. Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Doğal Şehirler Birliği’nin kurulmasına da karar verildi.

Buna ek olarak, Adıyaman’ın Besni ilçesi Ciritmeydanı Mahallesi’nde riskli alan olarak ilan edilen taşınmazların birçoğu, imar mevzuatına aykırı, afet riski taşıyan ve genel asayiş ve güvenlik açısından sakıncalı yapılar olarak tanımlandı. Bu nedenle, bu yapıların tasfiye edilerek, ulaşım ve altyapısıyla birlikte fen ve sanat kurallarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturulması amacıyla Besni Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması sağlanacak.

Son olarak, Balıkesir’in Ayvalık ilçesi sınırları içinde yer alan Cunda Adası, doğal sit alanı olarak tescil edilmiştir ve koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmiştir. Bunun yanı sıra, Afyonkarahisar İli Çay ve Bolvadin İçme Suyu Arıtma Tesisi Birliği ile merkezi Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Doğal Şehirler Birliği’nin kurulmasına da karar verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, birçok ilçede yapılacak acele kamulaştırmalarla birlikte, Türkiye’nin doğal ve tarihi zenginliklerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedeflenmektedir. Ancak, kamulaştırmaların yapılacağı taşınmazların sahipleri ve vatandaşlar tarafından nasıl karşılanacağı henüz bilinmemektedir.

Bakmadan Geçme