• Haberler
  • Gündem
  • Dar gelirli vatandaşlar, artan gıda fiyatlarından şikayetçi

Dar gelirli vatandaşlar, artan gıda fiyatlarından şikayetçi

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte yurttaşlar, yüksek gıda fiyatları nedeniyle zor durumda kalmış durumda. İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan...

Dar gelirli vatandaşlar, artan gıda fiyatlarından şikayetçi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte yurttaşlar, yüksek gıda fiyatları nedeniyle zor durumda kalmış durumda. İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Et ve Süt Kurumu önünde kilometrelerce kuyruk oluştu. Düşük ve orta gelirli insanlar, kıymanın kilosunun 300 TL’yi geçmesi nedeniyle ucuz et arayışına girdi.

Kasaba Göre Ucuz Et Arayışı

Yurttaşlar, daha ucuz et alabilmek için sabahın erken saatlerinde Et ve Süt Kurumu önünde sıraya girdi. İstanbul’da sadece Beylikdüzü’nde bulunan kurumun önünde metrelerce kuyruk oluştu. Uzun saatler beklemek zorunda kalan yurttaşlar, artan gıda fiyatları nedeniyle ne yapacaklarını bilemez hale geldi.

“Karşı Yakadan Bile Geliyorlar”

60 yaşındaki SSK emeklisi Davut Yılmaz, uygun fiyata et satın alabilmek için saat 5’te sıraya girdiğini söyledi. Yılmaz, İstanbul’da tek Et ve Süt Kurumu’nun burada olduğunu belirterek, insanların karşı yakadan bile buraya geldiğini söyledi. Dışarıda aldıkları fiyattan daha uygun fiyata et alabilmeleri için burada sıraya girdiğini söyleyen Yılmaz, yetkilileri artan gıda fiyatları nedeniyle yurttaşları bu kuyruklara mahkum etmekle suçladı.

(M.A)

Haber Merkezi 

Bakmadan Geçme