Darphane’ye cevap İzmir’den geldi!

Aydeniz Çalık/YENİ İZMİR-geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet’in 100. yılına özel basılmış olan madeni 5 liranın arkasında yer alan...

Aydeniz Çalık/YENİ İZMİR-geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet’in 100. yılına özel basılmış olan madeni 5 liranın arkasında yer alan Atatürk’ün rölyefi tartışmalara neden olmuştu. İzmir Konak’ta vatandaşlara söz konusu rölyefinin Atatürk’e benzeyip benzemediği sorulduğunda ise çoğunluk benzemediğini dile getirdi.

Haber

Bazı vatandaşlar, rölyefin yüzünün benzemediğini, sadece kalpağın Atatürk’e benzediğini, kurucu liderin görüntüsü ile oynanmış olabileceğini, daha iyisinin yapılabileceğini belirtti.  Aynı zamanda vatandaşlar, Cumhuriyet’in 100. yılına özel hazırlanan bu paranın daha da özenli bir şekilde olması gerektiğinin altını çizdi. 

Haber

Ne Olmuştu?
Madeni 5 TL tartışma yarattı! Atatürk’e benziyor mu, benzemiyor mu?
7 ay önce

Haber

Yakup Çakır

İzmir’in en eski kuyumcularından olan Dere Kuyumculuk’tan Yakup Çakır söz konusu madeni 5 TL’ye yönelik olarak,  “Madeni 5 TL’de Atatürk’ün yüz haltları benzemiyor. Rölyefe baktığımız zaman mantıken Atatürk olduğunu bildiğimiz için direkt bize anımsatıyor ama benzetmek imkansız. Ayrıca 1 TL’nin üzerindeki Atatürk ile de 5 TL’deki Atatürk’ün birbiriyle alakası yok” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar: Batuhan Vuruşkanlar

Bakmadan Geçme