Deha dizisinin konusu ne? Oyuncu kadrosunda kimler var? 

Show TV'de yayın hayatına başlayan ve büyük bir ilgiyle beklenen Deha dizisi merak konusu oldu. Peki Deha dizisinin konusu nedir? Oyuncu kadrosunda hangi isimler yer alıyor. Detaylar haberimizde...

Deha, Show TV'de yayın hayatına başlayan ve büyük bir ilgiyle beklenen bir dizi. Senaryosunu Damla Serim'in yazdığı, yönetmenliğini Umut Aral'ın üstlendiği bu yapım, izleyicilere derin ve etkileyici bir hikaye sunuyor.

Pazar günü saat 20:00'de Show TV'de izleyiciyle buluşan Deha dizisi, biri iyilikte, diğeri kötülükte deha olan baba-oğulun yıllar sonra yüzleşmesiyle gelişen bir intikam hikayesini anlatıyor. İzleyiciler, bu derinlikli anlatımda, karakterlerin kendileriyle ve birbirleriyle olan mücadelelerini keşfedecek.

DEHA KARAKTERLERİ VE OYUNCULARI

Aras Bulut İynemli – Devran

Dizinin başrolünde yer alan Aras Bulut İynemli, Devran karakterini canlandırıyor. Devran, çocukluğunda babası tarafından terk edilmiş ve yoksul bir semtte büyümüştür. Hayatını, dehasını iyilik veya kötülük için kullanma kararı verme aşamasındaki bir adam olarak şekillendirmiştir. Oyuncu İynemli Deha dizisini değerlendirerek, "Devran, çocukken babası tarafından terk edilmiş, annesi, babaannesi ve dört kardeşiyle birlikte İstanbul'un eski ve yoksul semtlerinden birinde büyümüş. Hayatı, erken yaşta dahi olduğunun keşfedilmesiyle ve ardından da babasının onu terk etmesiyle şekillenmiş, bugün ise dehasını iyilik mi yoksa kötülük için mi kullanmanın kararını verme noktasında olan bir adam Devran.' Bugüne kadar yer aldığı dizi ve filmlerdeki performansıyla izleyicilerden tam not alan İynemli'nin yayınlanan karakter afişi de dikkatleri bir kez daha Devran karakterine çeviriyor" ifadelerini kullandı.

Deha dizisinin konusu ne? Oyuncu kadrosunda kimler var? 

Melis Sezen - İmre

İmre, özgür ruhlu ve hayatın her anını büyük bir heyecanla yaşayan bir kadındır. Melis Sezen, karakterinin derin duygusal yönlerini ve kişisel keşfini aktardığını söyleyerek, "Deha içimizdeki kitabı açık açık okuyacağımız en derinlerimize baktıracak kendimize en hakiki soruları sorduracak bir hikaye. Her karakterde hayatın özünün başka yönünü keşfedeceğiz. İmre ise kendine uyanmış, dişil enerjisinden beslenen kendi olmaktan çok mutlu hayatın her anını bir bebek gibi büyük bir açlık ve heyecanla yaşayan özgür ruhlu bir kadın, çok ilham verici çok güçlü ve gücü kendini olduğu gibi sevmesinden geliyor onu keşfetmek, belki de kendi bile farkında olmadığı kabuklarını bir bir soymak için sabırsızlanıyorum" şeklinde konuştu. 

Ahsen Eroğlu – Esme

Esme, dik başlı ve kendine güvenen bir kadın karakterdir. Ahsen Eroğlu, senaryodaki tutarlılığı ve karakterin gücünü vurgulayan bir performans sergileyeceğine değinerek, "Senaryoyu okuduğumda tutarlı bir matematiği olduğunu, kendime yeni bir sayfa açmak için doğru proje olduğunu gönülden hissettim. Neden? Esme'nin mücadelesi gerçeklikten uzaklaşmayan, dik başlı kimliği, tam da ihtiyacımız olan; kendine her daim güven duyan bir kadın olması beni projeye davet eden unsurlardı" dedi. 

Taner Ölmez - Cesur 

Taner Ölmez, Cesur karakteriyle izleyici karşısına çıkıyor. Cesur, karmaşık bir yapıya sahip, kafasında birçok düşünce barındıran bir karakterdir diyerek, "Deha sürekli heyecanı yüksek tutan, özellikle bölüm sonlarıyla merakı hep yukarıya taşıyan, güçlü ve sürükleyici senaryosu ile bence çok iyi bir iş. Bu projede ben de ilk defa çok farklı bir karakter oynuyorum. Cesur biraz ismi gibi ama aynı zamanda kafasında bin bir tilki dönen, oyuncaklı ve çok renkli bir karakter. Bu kadar oyuncaklı ve oynaması keyifli bir karakter gelince de kabul etmek benim adıma hiç de zor olmadı" oynayacağı karakteri anlattı. 

Uğur Polat - İskender

Uğur Polat, dizinin önemli karakterlerinden İskender'i canlandırıyor. Kendi hırsları yüzünden ailesini terk eden İskender, insanların zaaflarını kullanarak hayatını sürdüren bir adamdır. Oyuncu Polat, “Dizinin ilk 4 bölümünü okudum. Çok heyecanlı, sürükleyici, çok ters köşe bir senaryo. Çok sürprizler bekleyecek seyirciyi. Bütün roller özenle, çok güzel yazılmış. İskender rolü de televizyon sektöründe bir oyuncunun oynamak isteyeceği rollerden biri. Ben de çok heyecanlıyım ve çok mutluyum İskender'i oynadığım için” dedi.

DİĞER OYUNCULAR

Dizinin zengin kadrosunda, Onur Saylak, Taner Rumeli, Çağrı Atakan, Abdurrahman Yunusoğlu, Çağan Efe Ak, Eylül Ersöz, Oğulcan Arman Uslu, Umutcan Ütebay, Emel Göksu gibi isimler yer alıyor.

İLK BÖLÜM ÖZETİ

Deha'nın 1. bölümünde, Devran ailesini İskender'den uzak tutmaya çalışırken en küçük kardeşi Boran'ın ona kapılmasına engel olamaz. Matematik dehası Devran, doktora tezinde çığır açan bir teorem geliştirip Amerika'ya gitme planları yaparken, yıllar önce terk eden babası İskender’in geri dönüşüyle birlikte her şey değişir.

Bakmadan Geçme