• Haberler
  • Siyaset
  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Torbalı'da tarım işçileri ile buluştu

DEM Parti Eş Genel Başkanı Torbalı'da tarım işçileri ile buluştu

Torbalı'da mevsimlik tarım işçileri ve çiftçilerle bir araya gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, gittikleri her yerde hem işçinin hem de çiftçinin perişan bir halde olduğunu belirterek, sorunlarını Meclis'e taşıyacaklarını söyledi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Ekmek ve Adalet" buluşmaları kapsamında Torbalı’da biber hasadı yapan mevsimlik tarım işçileri ve çiftçilerle buluştu. Bakırhan'a DEM Parti milletvekilleri Kamuran Tanhan, İbrahim Akın ve Burcugül Çubuk, DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Sevtap Akdağ, DEM Parti Ege Bölgesi PM üyeleri, DEM Parti İzmir il ve Torbalı ilçe yöneticileri eşlik etti. İşçiler DEM Parti heyetini alkış ve ıslıklarla karşıladı. Bakırhan işçiler ve çiftçilerle sohbet ederek, sorunlarını dinledi. 

ÇİFTÇİ DE İŞÇİ DE DERTLİ

Ekonomik krizden ve hayat pahalılığından şikayetçi olan mevsimlik tarım işçileri, işçiler arasında da büyük bir ayrım olduğunu belirtti. 40 dereceyi geçen sıcaklığın altında çalışmalarına rağmen erkek işçilerin 700, kadın işçilerin 600 TL yevmiye aldığını belirten işçiler, dert yandı. Konuyu Torbalı Ziraat Odası Başkanı ile görüştüklerini fakat bir çözüm bulmadığını kaydeden işçiler, kimsenin yanlarında durmadığını söyledi. Çiftçiler yaşanan durumdan rahatsız olduklarını belirterek, yevmiyelerin düşük olmasından kaynaklı çalışacak işçi bulmakta zorlandıklarını dile getirdi. Çiftçiler, fazla yevmiye verilmesinin Ziraat Odası tarafından engellendiğini söyledi. 

Bakmadan Geçme