DEM Parti kayyıma tepki olarak yürüyecek

DEM Parti, 30 Haziran'da İstanbul'dan Hakkari'ye 'İradeye saygı yürüyüşü' düzenleyecek. Hakkari Belediyesi meclis üyeleri de Ankara...

DEM Parti, 30 Haziran’da İstanbul’dan Hakkari’ye ‘İradeye saygı yürüyüşü’ düzenleyecek. Hakkari Belediyesi meclis üyeleri de Ankara Ve İstanbul’da temaslarda bulunacak.

DEM Parti, kayyıma karşı büyük bir yürüyüş düzenleyecek. İstanbul’da 30 Haziran’da startı verilecek “İradeye Saygı Yürüyüşü” Hakkari’de tamamlanacak. İstanbul’da kitlesel uğurlanacak yürüyüşçülere her kentte yeni katılımlar olacak. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre 10 kişilik İstanbul yürüyüş grubuna, Kocaeli, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Antalya, Ankara, Konya, Eskişehir, Kayseri, Adana, Mersin ve Hatay’da 3-5 kişilik gruplar dahil olacak. 5-10 kişilik gruplar yürüyüşe dahil olacak ve yürüyüşçüler 3 Temmuz’da Van’da buluşacak.

6 GÜNLÜK YÜRÜYÜŞ DÜZENLENECEK

“İradeye Saygı Yürüyüşü”ne katılanlar, buradan kitlesel bir şekilde Hakkari’ye uğurlanacak. Yürüyüşçüler, 196 kilometre boyunca yürüyecek. Yürüyüşün 6 gün sürmesi bekleniyor. Yürüyüş güzergahında bulunan yerleşim yerlerinde halk buluşmaları da gerçekleştirilecek.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme