• Haberler
  • Magazin
  • Demet Evgar kimdir? Türk tiyatro ve sinemasının parlayan yıldızı

Demet Evgar kimdir? Türk tiyatro ve sinemasının parlayan yıldızı

Demet Evgar kimdir? Hangi tiyatro oyunları ile izleyicilerin kalbini fethetti? Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye İyi niyet elçisi olarak toplumsal sorunlara nasıl ışık tutuyor? 2022 yılında yaptığı evlilik ve annelik deneyimi, kariyerini nasıl etkiledi? Kadınlara yönelik projelerdeki rolü ve bu konudaki duyarlılığı nelerden besleniyor? Demet Evgar'ın ilerleyen dönemlerdeki projeleri neler olacak? Yeni yapımlarında hangi temaları işleyebiliriz?

Demet Evgar, 18 Mayıs 1980 tarihinde Manisa’da doğmuş olup, Arnavut kökenlidir. Oyunculuk kariyerine 17 yaşında, Manisa'da amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu'nda başladı. İlk sahne deneyimini Ray Cooney'nin Kaç Baba Kaç adlı oyunuyla yaşamıştır. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun olan Evgar, eğitim hayatı sırasında arkadaşlarıyla "Tiyatro Kılçık" adında bir topluluk kurarak, hem oyuncu hem de oyun yazarı olarak çalıştı.

Tiyatro Kariyeri

Demet Evgar kimdir? Türk tiyatro ve sinemasının parlayan yıldızı

Demet Evgar, Kenter Tiyatrosu'nda sahnelenen Aşk Çemberi adlı oyunda ve Tiyatro Kılçık'ta Takanlar ve Takılanlar ve Ayşegül Hindistan’da adlı oyunlarda yer aldı. 2009 yılında Kent Oyuncuları tiyatrosunda, Mehmet Birkiye yönetmenliğinde sahnelenen Cimri oyununda "Elise" karakterini canlandırdı. Bu performansı ile 2010 yılında düzenlenen 8. Tiyatro Ödülleri töreninde Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü'ne layık görüldü.

Televizyon ve Sinema Kariyeri

Demet Evgar kimdir? Türk tiyatro ve sinemasının parlayan yıldızı

Evgar, televizyon kariyerine Aslı ile Kerem, Bütün Çocuklarım ve Emret Komutanım gibi dizilerle adım attı. Ayrıca Banyo ve Beyza’nın Kadınları adlı sinema filmlerinde de rol aldı. 2007 yılında Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenen Rock Müzikalleri'nde yer aldı. 2009'da Mahsun Kırmızıgül'ün Güneşi Gördüm filminde "Havar" karakterini canlandıran Evgar, 2010 yılında Yahşi Batı filminde Cem Yılmaz ve Ozan Güven ile başrolü paylaştı. Hemen ardından Vay Arkadaş filminde de rol aldı.

Özellikle Turkmax’te yayınlanan ve sonrasında Star TV’ye geçen 1 Erkek, 1 Kadın dizisinde "Zeynep Yıldırım" karakteri ile büyük bir çıkış yakaladı.

Öne Çıkan Projeler

Demet Evgar kimdir? Türk tiyatro ve sinemasının parlayan yıldızı

Demet Evgar, 2015 yılında Türk sinemasının 100. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen "Türk Sinemasının 100. Yılında En İyi İlk On'ları" projesi kapsamında, Türk sinema tarihinin en iyi 10 kadın komedi oyuncusundan biri olarak seçildi. 2017 yılında Engin Günaydın ile başrollerini paylaştığı Aile Arasında filmi, 5,3 milyon seyirci tarafından izlenerek Türkiye'de bilet satış kayıtlarının tutulmaya başlandığı 1989 yılından sonraki dönemde en çok izlenen 10 sinema filmi arasına girmeyi başardı. 2018 yapımı Avlu dizisi ile dikkatleri yeniden üzerine çeken Evgar, 2020-2021 yıllarında Show TV'de yayımlanan Alev Alev dizisinde "Cemre" karakteriyle başrolde yer aldı.

Kişisel Hayatı

Demet Evgar kimdir? Türk tiyatro ve sinemasının parlayan yıldızı

Demet Evgar, 6 yıldır birlikte olduğu Levent Babataş ile 17 Mart 2022 tarihinde evlendi. Bu evlilikten 18 Ağustos 2022 tarihinde Mavi adını verdikleri bir bebeği dünyaya getirdi.

Demet Evgar, sadece oyunculuğu ile değil, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye İyi niyet elçisi olarak kadın hakları konusundaki duyarlılığıyla da dikkat çekmektedir. Kendisi, Türk sanat camiasında önemli bir figür olmaya devam etmektedir.

Bakmadan Geçme