• Haberler
  • İzmir
  • Demirtaş'ın AİHM savunmasından notlar paylaşıldı

Demirtaş'ın AİHM savunmasından notlar paylaşıldı

İzmir Barosu’nun seminer salonunda düzenlenen atölyede “Anayasa Mahkemesi Bireysel Başvuru Kapsamındaki Haklar ve Özgürlükler” konulu Selahattin...

İzmir Barosu’nun seminer salonunda düzenlenen atölyede “Anayasa Mahkemesi Bireysel Başvuru Kapsamındaki Haklar ve Özgürlükler” konulu Selahattin Demirtaş’ın AİHM’deki duruşmasının bazı bölümlerinden notlar paylaşıldı.

Avukat Dr. Serkan Cengiz’in anlatımında ve İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz’ın konuşmalarıyla başlayan atölyeye, birçok stajyer avukat katıldı.

Baro Başkanı Yılmaz, “Bilgilerinizin olduğunu düşünüyorum. Her doğru bilgiyi atölye çalışmasında Serkan Bey sizlere aktarılacak. Daha önceki eğitimlerimizde de Serkan Beyle zorlu bilgileri aktarmıştık. Ayrıca bu çalışmalara katıldığınız için de sizlere teşekkür ediyorum. İyi bir çalışma olmasını diliyorum, teşekkür ederim” dedi.

AİHM’DEN KESİTLER İZLETİLDİ

HDP’nin Edirne’de tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki 2 saatten fazla süren savunma kayıtından bazı kesitler izletildi. Jürinin, hükümetin ve davayı takip eden avukatların bulunduğu kürsüleri gösteren Avukat Dr. Serkan Cengiz, sürenin nereden işletildiğini, avukatların nerede not aldığını ve jürinin sorularının nasıl sorulacağı konusunda bilgiler verdi.

Duruşmalarının hepsine katılma ve izleme şansının olduğunu anlatan Cengiz, duruşmada Türkçe konuşmanın da mümkün olduğunu söylerken, stajyer avukatlara soruların Türkçeye çevrilmediği için  yabancı dil öğrenmesi tavsiyesinde bulundu.

Baro yönetiminden ve çok sayıda stajyerin katıldığı seminer iki oturum şeklinde 2 saat sürdü. Dr. Serkan Cengiz, stajyer avukatlara “Emsal İçtihatlar Işığında Bireysel Başvuru Kapsamındaki Hak ve Özgürlük” konulu slaytı anlatan seminer de sundu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme