• Haberler
  • Genel
  • Deniz Gezmiş'in 75'inci yaşı Konak'ta kutlandı

Deniz Gezmiş'in 75'inci yaşı Konak'ta kutlandı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Deniz Gezmiş'in 75'inci doğum günü anısına İzmir 68'liler Derneği'nin düzenlediği 'Deniz...

Deniz Gezmiş'in 75'inci yaşı Konak'ta kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Deniz Gezmiş’in 75’inci doğum günü anısına İzmir 68’liler Derneği’nin düzenlediği “Deniz Gezmiş 75 yaşında” etkinliğine katıldı

68’liler ve 78’lileri de bir araya getiren etkinlikte Başkan Batur’un yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, İzmir 68’liler Birliği Başkanı Okan Yüksel, Devrimci 78’liler Federasyonu Genel Sekreteri Hamit Mumcu, Konak Belediyesi Meclis üyeleri ve vatandaşlar yer aldı. Şiir ve müzikle renklenen etkinlikte 9 Eylül Gazetesi yazarı İbrahim Aktaş ve Cenk Özkan şiir okurken Deniz Polat ve Yunus Kırılmış da müzik dinletisi gerçekleştirdi.

“KISA ÖMRÜNE ÇOK BÜYÜK BİR HAYAT SIĞDIRDI”

Başkan Batur, Deniz Gezmiş’in, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’la birlikte halkla beraber yürüdüklerini belirttiği konuşmasında, “Deniz Gezmiş, halk için halkla beraber yürümüş ve bu yolda hayatını feda etmiş büyük bir yurtseverdi. Memleketinin derdini kendi derdi, acısını kendi acısı saydı. Öğrencinin, öğretmenin, işçinin, köylünün, gençlerin yanında Deniz Gezmiş vardı. Yaşadığı kısacık ömre çok büyük bir hayat sığdırmayı başardı. Bugün, Türkiye’deki gençlik hareketinin en önemli önderlerinden, devrimci hareketin sembol ismi Deniz Gezmiş’i 75. doğum gününde anmak için birlikteyiz. Deniz Gezmiş yaşasaydı bugün 75’inci yaşını kutluyor olacaktı. Yaşadığı kısacık ömre çok büyük bir hayat sığdırmayı başardı. Bugün, bu özel günde hepimiz barışın tüm dünyada sağlanacağı günleri bekliyoruz.” dedi.

“İYİ Kİ DOĞDUNUZ DEVRİMCİLER”

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Mustafa Kemal Yürüyüşü’nde Atatürk için, tam bağımsız ve demokratik Türkiye için yürüdüklerini hatırlatan Başkan Batur, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı uluslararası sözleşmelerle halen ülkesini korumaya devam ettiğini ve barış söyleminin önemini hatırlattı ve şöyle konuştu: “Bizler Atatürk’ün ve onun bize açtığı yolun vatanımız için, hürriyetimiz için, cumhuriyetimiz ve geleceğimiz için son derece önemli olduğunu çok iyi bilen insanlarız. Bakın bugün bile dünya, üçüncü dünya savaşının endişesini yaşarken Atatürk’ün 100 yıl sonrasını görerek bize sağladığı avantajlara şükrediyoruz. Kısa bir süre önce Montrö’yü tartışmaya açma cesareti gösteren zihniyet, bugün sırtını bu sözleşmeye yaslıyor. ‘Yurtta Sulh ve Cihanda Sulh’ diyen Atamızın nasıl büyük bir lider, nasıl bir deha olduğunu tekrar ve tekrar görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz ülkesini korumaya devam ediyor. Mustafa Kemal’imizi, memleketimizi İkinci Dünya Savaşı’ndan koruyan İsmet İnönü’yü, vatanı uğruna canını siper eden tüm kahramanlarımızı bir kez daha minnetle ve saygıyla anıyorum. Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Lozan Antlaşması ve ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesinin değeri umarız bir kez daha anlaşılmıştır. Ukrayna’da yaşananlar, yarattığı insanlık dramıyla, büyük acılarla tarihin utanç sayfalarına yazılacak. Ve umarız dünya daha büyük bir felaketle karşı karşıya gelmeyecek. Bugün, bu özel günde hepimiz barışın tüm dünyada sağlanacağı günleri bekliyoruz. Bu umutla sizleri selamlıyor, Yaşasın Atatürk, Yaşasın Cumhuriyet diyorum. İyi ki doğdun Deniz, iyi ki doğdun Yusuf, iyi ki doğdun Hüseyin, iyi ki doğdunuz devrimciler diyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Bakmadan Geçme