• Haberler
  • İzmir
  • Deniz Saygı: Ayrım yapılmadan her çocuğun hakları korunmalıdır

Deniz Saygı: Ayrım yapılmadan her çocuğun hakları korunmalıdır

Kucukmenderes.com internet sitesinden Aydeniz Çalık’ın haberine göre, Birleşmiş Milletler çocuk hakları sözleşmesine değinen Saygı “Her ne...

Deniz Saygı: Ayrım yapılmadan her çocuğun hakları korunmalıdır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kucukmenderes.com internet sitesinden Aydeniz Çalık’ın haberine göre, Birleşmiş Milletler çocuk hakları sözleşmesine değinen Saygı “Her ne şekilde olursa olsun adli mekanizmaların ve adli sürecin içerisine giren çocukların almış oldukları sıfatlara bakılmaksızın korunmaları, önemlidir. Bu doğrultuda çocuk ile temasa geçmiş adli makam ve merciler de yargılamanın yürütülmesinin dahi çocuğun üstün yararından önemli olmadığının bilinciyle hareket etmeli “dedi.

HİÇBİR ÇOCUK SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILMAMALI 

Suça sürüklendiği iddia olunan çocuklar başta olmak üzere hiçbir çocuk sosyal medyada afişe edilmemesini söyleyen Saygı ” 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremlerin ardından basına ve kamuoyuna yansıdığı kadarıyla görüldüğü üzere; nerede bulunursa bulunsun çocukların doğal afet, çatışma, iç karışıklık vb. durumlarda korunmaya çok daha fazla ihtiyaç duydukları açıktır. Buna benzer dönemlerde çocukların haklarının korunması, çocuklara karşı gerçekleştirilebilecek her türlü ihmal ve istismarın engellenmesi gerekmektedir. Depremin üzerinden 79 gün geçmesine rağmen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının açıklamalarına göre halen kimliği tespit edilemeyen 16 çocuk bulunmaktadır. Bu çocukların kimliklerinin tespit edilerek varsa hayatta kalan yakınları ile ilişkisinin kurulması öncelikli bir mesele olarak değerlendirilmelidir ” şeklinde konuştu.

Haber

Sığınmacı çocukların haklarına değinen İzmir Barosu çocuk hakları merkezi üyesi Saygı, “Her ne sebeple olursa olsun başka ülkelerden ülkemize gelmiş veya sığınmış olan çocuklar için de değinilen ilke ve standartlar uygulanmalıdır. Ülke, dil, din, ırk, etnik köken vb. hiçbir ayrım yapılmaksızın önyargısız bir bakış açısıyla hareket edilerek her çocuğun üstün menfaati el üstünde tutulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme