Deniz Yücel’den Bakan Soylu’ya cevap

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İsmet İnönü‘ye “darbeci” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘ya tepki gösterdi. Yücel, “Devleti babasının arpalığı,...

Deniz Yücel’den Bakan Soylu’ya cevap
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücelİsmet İnönü‘ye “darbeci” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya tepki gösterdi. Yücel, Devleti babasının arpalığı, bakanlığı kendisinin şirketi, adamlığı da aklını ve iradesini başkalarına kiraya vermek sananlar, İsmet Paşa’nın adını da CHP’nin anlı şanlı geçmişini de ağzına alamazlar” dedi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Yücel, kendisine ait sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“… İsmet İnönü, bağımsızlık savaşının batı cepheleri komutanı, 60 milyondan fazla insanın öldüğü 2. Dünya Savaşı’ndan ülkesini ve askerini korumuş büyük bir devlet adamıdır. İstiklal Madalyası sahibi, bu ülkeye demokrasiyi ve bağımsızlığı getirmek uğruna canını defalarca ortaya koymuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu Lozan Antlaşması’nın kahramanı, büyük bir asker ve liderdir. Devleti babasının arpalığı, bakanlığı kendisinin şirketi, adamlığı da aklını ve iradesini başkalarına kiraya vermek sananlar, İsmet Paşa’nın adını da CHP’nin anlı şanlı geçmişini de ağzına alamazlar.”

SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Aydın’ın Koçarlı ilçesindeki Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde “Demokrasiye Geçişin 72. Yılında Adnan Menderes ve Türkiye Demokrasi Tarihi” adlı foruma katılmıştı. Soylu, burada, İsmet İnönü’ye yönelik, “Bu, İsmet İnönü’nün CHP’sidir. O gün darbeyi yapan da İsmet İnönü’nün CHP’sidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin rengini, kanını, suyunu, sinirini, duygusunu veren de İsmet İnönü’nün CHP’sidir. Kurulduğu tarihle bugün arasında hiçbir benzerlik söz konusu değildir” demişti.

Bakmadan Geçme