Denize girdikten sonra mutlaka duş alın!

Yaz aylarında bir çok kişi denizden çıktıktan sonra duş almayı saatlerce erteleyebiliyor. Ancak uzmanlara göre bu durum sağlık açısından ciddi risk oluşturuyor.

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Akın Çam, yaz aylarında artış gösteren ishal vakalarına karşı vatandaşları uyardı. Dr. Çam, hijyen kurallarına uyulmasının ve deniz ya da havuzda yüzdükten sonra mutlaka temiz suyla duş alınmasının sağlık açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yaz aylarında sıcak havaların, mikropların çoğalmasına uygun bir ortam yarattığını ve bu nedenle ishal vakalarının arttığını belirten Dr. Çam, vatandaşların su ve gıda hijyenine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Özellikle seyahatlerde ve dışarıda tüketilen yiyecek ve içeceklerin hijyeninden emin olunması gerektiğini ifade eden Dr. Çam, bekletilmiş veya tekrar ısıtılmış gıdaların tüketiminden kaçınılmasının önemli olduğunu belirtti.

Dr. Çam ayrıca, temizliğinden emin olunmayan deniz veya havuzlarda yüzülmemesi gerektiğini, yüzüldüğü takdirde ise mutlaka temiz suyla duş alınması gerektiğini söyledi. İshal belirtileri başladığında ise vakit kaybetmeden tıbbi yardım alınmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme