Denizlili sanayiciye İzmir modeli üretim

İzmir'de danışmanlık ve eğitim hizmeti alan üretim tesislerinde hammadde, üretim, teslimat, stoklama ve performansta yüzde 41'den 87'ye artış sağlayan İzmir Model Fabrika ihracat amaçlı üretim yapan sanayiciler için önemli bir dönüm noktası oldu. İzmir'e gelen Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ve sanayiciler, modeli uygulamak için destek istedi

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, yönetim kurulu ve beraberindeki teknik ekiple birlikte İzmir Model Fabrika projesini inceledi, Ege Bölgesi Sanayi Odası’na (EBSO) geliştirme ve iş birliği ziyareti gerçekleştirdi.   

Denizli Sanayi Odası tarafından işletmelerin mevcut yapısını değiştirip insan, makine, ekipman, hammadde, malzeme, zaman ve enerji kaynaklarını verimli şekilde kullanmalarını amaç edinen model fabrikalardan biri Denizli’ye kazandırılıyor. 

“DESTEĞE HAZIRIZ” 

6 Ocak 2020 tarihinde kurulan 15 Ocak 2021 tarihinde faaliyete geçen İzmir Model Fabrika’nın işleyişi ve ekibin oluşturulma sürecini anlatan İZTO Başkan Yardımcısı ve İzmir Model Fabrika Başkanı E. Cemal Elmasoğlu, şunlara aktardı: “Her işte kadro çok önemli. Bir kere güçlü gibi bir ekibe ihtiyacımız var. Çok iyi bir pazarlama satış ekibine ihtiyacınız var. Endüstri 4.0 ile ilgili en küçüğünden en büyüğüne kadar bütün KOBİ’lerimizin bir yaşam tarzı olmak gerekiyor. Model fabrika ezber bozan bir yerdir. Denizli’nin başarılı olmasına destek sağlamaya hazırız” dedi. 

Denizli sanayisinin verimlilik vizyonuna bu modelle katkı sunulacağını kaydeden Başkan Kasapoğlu, şunları dile getirdi: “İzmir Model Fabrika’nın deneyimlerinden yararlanmak, bilgi birikiminden istifade etmek bizim için önemli. Denizli’ye kazandırmak için sabırsızlandığımız Model Fabrikamız yalın üretim, sanayide dijitalleşme ve verimlilik kavramlarının bir kesişme noktası ve üssü olacak.” Konuşmaların ardından DSO Heyeti, Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi İzmir Model Fabrika’daki üretim hatlarında incelemelerde bulundu, detaylı bilgi aldı. 

Başkan Selim Kasapoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra EBSO’ya geçerek, TOBB Başkan Yardımcısı ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’a iş birliği ve nezaket ziyareti gerçekleştirdi. 

İZMİR MODEL FABRİKANIN SANAYİYE DESTEĞİ

İzmir Uygulamalı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi Anonim Şirketi (İzmir Model Fabrika), T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği ile kurulmuş eğitim ve danışmanlık merkezi olarak faaliyet gösteriyor.

Rekabetçi ve maliyet odaklı iş ortamında;
-    Sipariş yetiştirememe,
-    Hatalı ürün,
-    Yüksek maliyet,
-    Yetersiz stok alanı,
gibi verimliliği, karlılığı ve büyümeyi olumsuz etkileyen faktörler için eğitim ve danışmanlık desteği veriyor.

İzmir Model Fabrika, bugüne kadar başvuran firmalara verdiği eğitim ve danışmanlıkla;
-    Üretimde yüzde 87,
-    Teslimatta yüzde 68,
-    Model değişiminde yüzde 53,
-    Performansta yüzde 41
artış sağlandı. 

Bu uygulama, işletmelere KOSGEB’in işletme geliştirme destek programı kapsamında geri ödemesiz destekle ekonomik verimlilik danışmanlık hizmetinden faydalanma fırsatı da sağlıyor.


 
 

Bakmadan Geçme