• Haberler
  • Genel
  • DEPARK İzmir’e Yatırımcı Çekecek 10 Farklı Buluş Yaptı

DEPARK İzmir’e Yatırımcı Çekecek 10 Farklı Buluş Yaptı

Türkiye'nin ilk sağlık temalı teknoparkı Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK), milli hedefler yönündeki çalışmalarına 27 Nisan...

DEPARK İzmir’e Yatırımcı Çekecek 10 Farklı Buluş Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin ilk sağlık temalı teknoparkı Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK), milli hedefler yönündeki çalışmalarına 27 Nisan – 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacak olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali İstanbul etabı öncesinde hız kazandırmıştı. TEKNOFEST çerçevesindeki çalışmalarını tamamlayarak bekleyişe geçen DEPARK, festivalde 10 farklı buluşu ile ödül peşinde olacak.   DEPARK’ın Yönetim Kurulu Başkanı olan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılacak olan ve beş gün sürecek TEKNOFEST İstanbul etabı öncesinde DEPARK bünyesindeki çalışmalara dikkat çekti.
DEPARK ve Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO)’nun TEKNOFEST sürecine ilişkin hazırlıklarını anlatan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türkiye’nin milli ve yerli teknoloji hamlelerini desteklemeye devam edeceklerini kaydetti. Hotar, bu gibi etkinliklerle teknolojik zenginliklerimizi ve vizyoner projelerimizi DEPARK/DETTO standımızda da sergileyeceğiz” diye konuştu.

Buluşlar hangi alanlarda?

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, geçtiğimiz yıl DEPARK ve DETTO bünyesinde yer alan DEÜ hak sahipliğindeki altı patentin ISIF22’de ödüle layık görüldüğünü belirtti. Bu yıl da TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilecek olan ISIF23 Demoday’e 10 farklı buluş ve buluş sahibi akademisyen ile katılacaklarını açıkladı. Mekanik/motorlar, yazılım/elektronik, inşaat/malzemeler, tarım, trafik/ulaşım, tıbbi teknolojiler ve çevre koruma kategorilerinde yarışacak olan buluşlarının bazılarına yönelik yatırımcılara sunumlar yapacaklarını ifade etti.

Haber

“Yeni başarılara imza atacağız”

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEPARK ve DETTO gibi teknoloji ve inovasyon merkezleri üzerinden yapılan çalışmaların Türkiye’nin uluslararası ekonomideki rekabet gücünü artıracağını belirtiyor. DEPARK’ın ana teması sağlık olmasına rağmen, yeni yatırımlarla büyütülerek kent ekonomisinin kalkınmasına da katkı sağlanacak. Türkiye’nin en önemli teknoloji geliştirme bölgelerinden biri olan DEPARK’ta 128 farklı firmanın bulunduğu ve yüzde 100 doluluk oranıyla çalıştığı ifade ediliyor. 2022 yılı sonu itibariyle 205 proje yürütüldüğü de açıklanan bilgiler arasında yer alıyor. Rektör Hotar, DEÜ olarak teknoloji üslerinde milli geliri artıracak ve dışa bağımlılığı azaltacak projelere öncelik verilmesini sürdüreceklerini, yeni dönemde çalışmalarını hızlandıracaklarını ve 2023 yılının kalan döneminde yeni başarılara imza atacaklarını vurguluyor.

(İHA)

(E.S.)

Bakmadan Geçme