• Haberler
  • Eğitim
  • Deprem sonrasında 71 ilde ikinci dönem yarın başlayacak

Deprem sonrasında 71 ilde ikinci dönem yarın başlayacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eğitim-öğretime ara verilmişti. Yarın deprem bölgesi dışındaki 71 ilde, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler ders başı yapacak.

Deprem sonrasında 71 ilde ikinci dönem yarın başlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci döneminin ardından okullar 6 Şubat’ta açılacaktı.  6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli ve bölgedeki pek çok ili etkileyen depremler sonrasında ise eğitim-öğretim faaliyetlerine 20 Şubat’a kadar ara verilmişti. Bu kapsamda, depremden etkilenen iller dışındaki 71 ildeki tüm kademelerdeki öğrenciler, yarın ders başı yapacak. Depremden etkilenen illerde ise 1 Mart itibarıyla başlatılacağı öngörülmekte.

Deprem bölgesindeki öğrenciler devamsızlıktan muaf olacak 

Afet bölgesinde öğrenim gören öğrenciler, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulacak. Ayrıca depremin yaşandığı 10 ilden diğer illere nakil olan öğrencilerin de devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulacağı belirtildi.

YKS ve LGS’de düzenleme

Depremler nedeniyle YKS ve LGS sınavlarına ilişkin de kararlar alındı. Bu yıl yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınava katılacak öğrenciler 8’inci sınıfa ait sınava esas derslerin, ilk dönem sonuna kadar işlenen, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2023-YKS) katılacak öğrenciler ise 9, 10 ve 11’inci sınıflara ait sınava esas derslerin tamamı ile 12. sınıfa ait sınava esas derslerin ilk dönem sonuna kadar işlenen konu, kazanım ve açıklamalarından sorumlu olacak.

71 ildeki tüm öğrenciler için psikoeğitim programı

71 ildeki tüm kademelerdeki öğrencilere, yarından itibaren “deprem psikoeğitim programı” da uygulanacak. Program, duyguları tanıma, duygularla baş etme, güvenlik, umut aşılama, benlik saygısı, sosyal ilişkiler, yardım arama modüllerini içermekte. Bu çalışmalar sonrasında okullarda rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından depremden etkilenen öğrencilere yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek. Aynı zamanda öğretmen ve ailelerin bilgi sahibi olması amacıyla “Kayıp ve Yas-Aileler ve Öğretmenler İçin Bilgilendirme Oturumları” uygulanacak.

 

Bakmadan Geçme