“Deprem travması okullarla aşılabilir”

10 ilde eğitime 1 Mart'a kadar ara verildi. Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Necip Vardal, deprem travmasının okullarla birlikte aşılabileceğini vurguladı.

“Deprem travması okullarla aşılabilir”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde; dokuz saat arayla meydana gelen depremlerde enkaz altında kalan vatandaşları arama kur­tarma çalışmaları devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer depremin etkilediği illerde eğitim sü­recine ilişkin yeni açıklamalarda bu­lundu. 20 Şubat’ta 71 ilde okulların açılacağını duyuran Özer, deprem böl­gesindeki 10 ilde ise 1 Mart’a kadar eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. Öte yandan Bakan Özer, özel okulların yüzde 3’lük burslu öğ­renci kapasitesini yüzde 10’a çıkart­tıklarını açıkladı. Yeni alınan karara göre de deprem­den etkilenen 10 il dışında diğer iller­ de özel okul öncesi eğitim kurumların­ da bugün eğitim ve öğretime başlandı.

Eğitim­Sen 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, öğrencileri yalnızlığa itecek, travmaları kalınlaştıracak ve eşitsizliği derinleştirecek kararlardan uzak durulması gerektiğini söyledi. Vardal, travmanın okullarla birlikte aşılabileceğini kaydetti.

Gerekli hazırlık ve planlama için kı­sa süreli eğitime ara verme sü­recinin anlaşılabilir oldu­ğunu dile getiren
Vardal, “2’nci ya­rıyılın tamamın­ da okulları ka­patmak asla doğru değil­dir. Okulları sadece aka­demik eğiti­min yapıldı­ğı yerler ola­rak görmemek gerekir. Bir deprem travması yaşıyoruz. Toplum olarak bu zor günleri atlatmamız ancak okulları açık tutmakla mümkündür. Çünkü okullar öğrenme yerinin yanında sos­ yal ve duygusal ihtiyaçların giderildiği yerlerdir. Öğrencilerin arkadaşlara, öğretmenlere ihtiyacı vardır. Öğrenci­leri yalnızlığa itecek travmaları kalıcı­laştıracak eşitsizliği derinleştirecek kararlardan uzak durulmalıdır” dedi.

 

HABER: SILA ARABACIOĞLU 

Bakmadan Geçme