“Deprem travması okullarla aşılabilir”
10 ilde eğitime 1 Mart'a kadar ara verildi. Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Necip Vardal, deprem travmasının okullarla birlikte aşılabileceğini vurguladı.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde; dokuz saat arayla meydana gelen depremlerde enkaz altında kalan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer depremin etkilediği illerde eğitim sürecine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. 20 Şubat’ta 71 ilde okulların açılacağını duyuran Özer, deprem bölgesindeki 10 ilde ise 1 Mart’a kadar eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. Öte yandan Bakan Özer, özel okulların yüzde 3’lük burslu öğrenci kapasitesini yüzde 10’a çıkarttıklarını açıkladı. Yeni alınan karara göre de depremden etkilenen 10 il dışında diğer iller de özel okul öncesi eğitim kurumların da bugün eğitim ve öğretime başlandı.
EğitimSen 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, öğrencileri yalnızlığa itecek, travmaları kalınlaştıracak ve eşitsizliği derinleştirecek kararlardan uzak durulması gerektiğini söyledi. Vardal, travmanın okullarla birlikte aşılabileceğini kaydetti.
Gerekli hazırlık ve planlama için kısa süreli eğitime ara verme sürecinin anlaşılabilir olduğunu dile getiren
Vardal, “2’nci yarıyılın tamamın da okulları kapatmak asla doğru değildir. Okulları sadece akademik eğitimin yapıldığı yerler olarak görmemek gerekir. Bir deprem travması yaşıyoruz. Toplum olarak bu zor günleri atlatmamız ancak okulları açık tutmakla mümkündür. Çünkü okullar öğrenme yerinin yanında sos yal ve duygusal ihtiyaçların giderildiği yerlerdir. Öğrencilerin arkadaşlara, öğretmenlere ihtiyacı vardır. Öğrencileri yalnızlığa itecek travmaları kalıcılaştıracak eşitsizliği derinleştirecek kararlardan uzak durulmalıdır” dedi.
HABER: SILA ARABACIOĞLU