Depremzede çocukların eğitimi için koştular

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, üyeleri bu yılda Maraton İzmir’e katılarak sosyal olaylara dikkat çekti. Bu yıl...

Depremzede çocukların eğitimi için koştular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, üyeleri bu yılda Maraton İzmir’e katılarak sosyal olaylara dikkat çekti. Bu yıl . Adım Adım organizasyonu ile bağış toplayan Dokuz Eylül Rotary Kulübü üyeleri toplanan parayı depremden etkilenen gençler ve çocukların eğitim giderlerine destek olacaklarını açıkladı. Bağışlar 20 Mayıs tarihine kadar ilgili platformlardan yapılmaya devam edecek.

Konu hakkında bilgi veren Dokuz Eylül Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Tiyanşan, 50 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş Depremi’nin yaralarının sarılması için tüm Türkiye’nin seferber olduğunu ifade ederek Dokuz Eylül Rotary Kulübü olarak depremden etkilenen çocuklar ve gençlerin eğitim giderleri için bağış kampanyası başlattıklarını söyledi.

Her Adım Depremzedeler İçin

Hepimizi derinden etkileyen depremin özellikle çocukların ve gençlerin hayatlarında derin travmalar yarattığını söyleyen Dokuz Eylül Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Tiyanşan, “Biz de bu izleri silme konusunda eğitimlerine destek olarak yanlarında olduğumuzu hissetmelerini istiyoruz. Hedefimiz maddi ve manevi olarak yıkılan ailelerin en azından eğitim giderleri konusundaki yüklerini azaltmak. Maraton İzmir’de attığımız her adımımız depremzede çocukların eğitimi için olacak” dedi.

20 Mayıs’a Kadar Bağış Toplanacak

Bu projeye Sesini Duydum Yanındayım Projesi adını verdiklerini ve her 4 bin 500 lira ile bir öğrencinin bir yıl boyunca burs miktarını karşılayacaklarını söyleyen Tiyanşan, “40 koşucu ilet Maraton İzmir’e katıldık. Üyelerimiz koşuya büyük ilgi gösterdi. 20 Mayıs’a kadar devam edecek olan bağış kampanyası ile onlarca gencimize burs imkanı sağlamak istiyoruz. Hedefimize duyarlı üyelerimizle kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme