Depremzede vatandaş hayırseverlerden yardım bekliyor

kucukmenderes.com.tr internet sitesinden Aydeniz Çalık'ın haberine göre Hatay'ın Altınözü ilçesi Hanyolu Köyü’nde yaşayan 77 yaşındaki Münire...

kucukmenderes.com.tr internet sitesinden Aydeniz Çalık’ın haberine göre Hatay’ın Altınözü ilçesi Hanyolu Köyü’nde yaşayan 77 yaşındaki Münire Selçuk 6 Şubat’ta depreme Hatay’da eltisiyle birlikte yakalandı. Enkazdan sağ çıkmayı başaran Selçuk, kendine ait bir evi ya da kiracı olmaması nedeniyle devletin verdiği barınma desteği yardımından faydalanamıyor. Bu nedenle, deprem yardımları kapsamında kurulan çadırda  6 aydır yaşamını sürdürüyor.

Depremden sonra köyünde vefat eden eşinden kalan arazide, deprem yardımları ile kurulan çadırda yaşamaya başladığını ifade eden Selçuk, “Bir yandan barınma sorunu ile uğraşırken bir yandan da beyin damarlarımda ki tıkanıklık ve guatr ile uğraşıyorum. Antakya merkezde kaldığım ev bana ait olmadığı için Valilik’ten bu konuda talepte bulunamıyorum. Rahmetli eşimden kalan ve deprem yardımları ile çadır kurulan bu arazinin üzerine bir prefabrik ev yaptırmak istiyorum. Hayırseverler veya kurumlardan yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı. 

Haber Merkezi

Özel Haber

Bakmadan Geçme