Depremzedeler için tek yüreğiz

Türkiye'nin dört bir yanından olduğu gibi İzmir'in de tüm ilçelerinden yardımlar deprem bölgesine ulaşmaya devam ediyor. Tırlar dolusu ihtiyaç malzemeleri bölgeye taşınıyor.

Depremzedeler için tek yüreğiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayraklı Belediyesi’nin, Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından başlattığı yardım seferberliği çığ gibi büyüdü. 200’e yakın vatandaş, paketleme işlemlerinde gönüllü olarak görev yaparken, hava, deniz ve kara yoluyla tırlar dolusu ihtiyaç malzemesi bölgeye ulaştırıldı. Bayraklı Belediyesi’ne ait bir ambulans da acil tıp teknikerleriyle birlikte kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Hatay’a gönderildi. Son 48 saatte; 43 bin giyim eşyası, 30 bin bebek bezi, bin kutu mama, 22 bin gıda ürünü, 10 bin battaniye/yorgan ve binlerce acil ihtiyaç malzemesi toplanarak deprem bölgesine teslim edildi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. Halkımızın yardımlarıyla deprem bölgelerine binlerce acil ihtiyaç malzemesi ulaştırdık ve bu çabamızı sürdüreceğiz” dedi.

Haber

9 TIR, 3 KAMYONET

Narlıdere’de,  depremzede vatandaşlarımız için yardım seferberliği sürüyor. İlçeden şu ana kadar 9 tır ve 3 kamyonet dolusu malzeme depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı. İlçede yaşayan vatandaşlar, muhtarlıklara ulaşarak da yardımlarını iletebiliyor. Tüm Türkiye gibi Narlıdere’nin de deprem bölgesi için tek yürek olduğunu ifade eden Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Dayanışma içinde depremzede vatandaşlarımız için birlik olan halkımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Deprem bölgesine Narlıdere’den yardım yapmak isteyenler, 0232 239 73 00 ve 0232 238 30 01 – (1600) numaraları telefonda bilgi alabiliyor ve yardım malzemelerini Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne teslim edebiliyor.

Haber

YARDIM KÖPRÜSÜ

Kemalpaşa Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan yardım duyurusu kısa zamanda büyül ilgi gördü. 10 tır, 5 kamyonet içerisinde bulunan yüzlerce koli battaniye, gıda ürünleri, ısıtıcı, bebek ve çocuk malzemesi, yetişkin kıyafeti, ayakkabı, ceket ve mont, çorap ve bere, Kemalpaşa Belediyesi Mehmet Ali Özüdoğru Spor Tesisleri ve belde birim amirliklerinde toplanarak bölgeye gönderildi. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Bizler tüm imkanlarımızla dayanışma, birlik ve beraberlikle depremden etkilenen yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edecek, bu zor günleri hep birlikte atlatacağız” diye konuştu.

DAYANIŞMA RUHU

Efes Selçuk Belediyesi öncülüğünde, kentte faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve yurttaşların desteğiyle, kent dayanışması ruhuyla yaşama geçirilen proje ile tüm Türkiye’yi etkileyen depremden etkilenen bebeklere bez ve mama desteği sağlanacak. Depremden etkilenen bebeklere bez ve mama ulaştırmak isteyen vatandaşlar www.gidadayanismasi.org adresi üzerinden destek verebilecek. Vatandaşlara bir çağrıda bulunan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Depremden en çok etkilenen çocuklar, özellikle de bebekler. Bebeklerimizin acilen bez ve mamaya ihtiyaçları var. Tüm Efes Selçuk’u, sesimizi duyan herkesi bez ve mama desteğine bekliyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme