• Haberler
  • Genel
  • “Depremzedeler için vergi kolaylığı şart”

“Depremzedeler için vergi kolaylığı şart”

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası (İzmir YMMO) depremzedeler için vergi kolaylığı getirilmesini istedi. İzmir YMMO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin, depremzedelerin barınma sorununu gidermek, daha fazla depremzedeye dokunabilmek amacıyla, konutunu bedelsiz şekilde depremzedeye kiralayan veya tahsis edenlere gelir vergisi istisnası sağlanması gerektiğini söyledi. Zengin ayrıca depremzedelere yapılan kira desteği dahil ayni ve nakdi yardımların vergi matrahından indirilmesine imkan verilmesi gerektiğini kaydetti.

“Depremzedeler için vergi kolaylığı şart”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gerek depremzedelere kiralanan konutlardan gelir vergisi alınmaması ve gerekse depremzedelere yapılan bağış ve yardımların vergi matrahından indirilmesinde devletin vazgeçeceği vergi tutarının sağlanan desteğin ortalama olarak beşte biri kadar olacağını belirten Zengin, “Vergi ile ilgili düzenleme yapma yetkisi TBMM’ye ait. Önümüzdeki hafta meclis çalışmalarına başlayacak. Meclisimizin bu konuyu ivedi olarak gündemine alacağına ve tüm partilerin destek vereceğine inanıyoruz” dedi.

Yardımların durumu

Ayrıca depremzedelere yapılan kira desteği dahil ayni ve nakdi yardımların da vergi matrahından indirilmesine imkan verilmesi gerektiğine dikkat çeken Zengin, “Bu şekilde başta şirketlerimiz olmak üzere tüm vergi mükelleflerimizin deprem yaralarını sarma yönündeki katkıları artırılmış olacaktır. Gerek depremzedelere kiralanan konutlardan gelir vergisi alınmaması ve gerekse depremzedelere yapılan bağış ve yardımların vergi matrahından indirilmesinde devletin vazgeçeceği vergi tutarı, sağlanan desteğin ortalama olarak beşte biri kadardır. Vergi ile ilgili düzenleme yapma yetkisi TBMM’ye ait. Önümüzdeki hafta meclis çalışmalarına başlayacak. Meclisimizin bu konuyu ivedi olarak gündemine alacağına ve tüm partilerin destek vereceğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme