• Haberler
  • Genel
  • “Depremzedeler, ilaç farkından muaf olsun”

“Depremzedeler, ilaç farkından muaf olsun”

Depremzedeler, Türkiye Eczacılar Birliği tarafından deprem bölgelerine kurulan eczanelerde ilaç farkı ödemiyor. Öte yandan başka şehirlere giden depremzedeler ilaç farklarını ödüyor.

“Depremzedeler, ilaç farkından muaf olsun”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Eczacılar Birliği tarafından afet bölgelerine kurulan 28 sahra eczanesi, faaliyetlerine devam ediyor. Sahra eczanelerinde vatandaşların ilaç ihtiyacı eksiksiz karşılanırken hiçbir ücret talep edilmiyor. Deprem bölgelerinden başka illere tahliye edilen depremzedeler ise ilaç almak için fark ödemeye devam ediyor. İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, kronik rahatsızlıklar için düzenli olarak kullanılması gereken ilaçlarda fiyat farkının yüksek olduğunu dile getirerek, “Fiyat farklarını depremzedelerin ödememesi için bir düzenleme talep ettik. SGK’nın geçici de olsa yapacağı bir düzenleme yaşanan sorunu çözebilir” diye konuştu.

‘DÜZENLEME YAPILMALI’

Sayılkan, “Deprem bölgelerinden başka şehirlere giden depremzedelerimize maalesef fiyat farkları çıkıyor. Günübirlik ilaçlarda 20–30 lira civarında bir fark çıksa da kronik rahatsızlığı olanların ilaçları daha pahalı. Kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın düzenli kullanması gereken ilaçlarda en az 100 lira fark çıkıyor. Depremzede bir vatandaş bu farkı nasıl karşılayacak? Şu anda bu konuda mağduriyetler var, bir şekilde buna yetkili kurumlar çözüm bulmalı” açıklamasını yaptı.

Haber

Tuncay Sayılkan, depremzedelerin mağdur olmaması için bu konuda SGK’nın düzenlemeye gitmesi gerektiğini kaydederek, “Eczacı arkadaşlarımız günde birkaç hastayı elbette tolere edebilir. 100 lira fark çıkan bir ilacı almak için günde 80–100 hasta gelse nasıl tolere edilecek? Fiyat farklarını depremzedelerin ödememesi için bir düzenleme talep ettik. SGK’nin geçici de olsa yapacağı bir düzenleme sorunu çözebilir. En azından belli bir süre için depremzedeler ilaç katkı payından muaf olmalı” ifadelerini kullandı.

UYUZ TEDBİRİ

Deprem bölgelerinde kurulan sahra eczanelerinde aktarılan bilgilere göre mevsim şartları nedeniyle en çok antibiyotikler ve soğuk algınlığı ilaçları talep görüyor. Uyuz hastalığına karşı önlem almak için de bölgelerde ilaç hazırlığı yapılıyor.

 

ÖZEL HABER: SILA ARABACIOĞLU

Bakmadan Geçme