• Haberler
  • Genel
  • Depremzedelere 10 bin liralık “Hane Başı Destek Ödemeleri” başladı

Depremzedelere 10 bin liralık “Hane Başı Destek Ödemeleri” başladı

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde konutları hasar gören depremzedelere yönelik verilecek 10 bin lira tutarındaki “Hane Başı Destek Ödemeleri”nin başladığını açıkladı.

Depremzedelere 10 bin liralık “Hane Başı Destek Ödemeleri” başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ta meydana gelen  iki  büyük depremden sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konutları hasar gören depremzedelere yönelik 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri’nin verileceği açıklanmıştı.  Konuya yönelik olarak AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, hasar tespit çalışmalarının sahada devam ettiğini, çalışmalar sonuçlandıkça ödemelerin yapılacağı bildirildi.

Ödemelerin AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği açıklandı. AFAD, şu ana kadar 337 bin 933 hanede hasar tespitin tamamlanarak ödemelere başlandığı duyurdu.

Ödemeler için e-Devlet’ten başvuru şartı aranmamakta, destek ödemelerinin Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan vatandaşların doğrudan hesabına, hesabı bulunmayanların ise TC kimlik numaralarına yapılacağı ifade edildi.

Bakmadan Geçme