• Haberler
  • İzmir
  • Depremzedelerin eşyaları bayram öncesinde sokağa atılıyor!

Depremzedelerin eşyaları bayram öncesinde sokağa atılıyor!

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından geçen yaklaşık 3 yılda tek yaşayan depremzedeler geçtiğimiz...

Depremzedelerin eşyaları bayram öncesinde sokağa atılıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremin ardından geçen yaklaşık 3 yılda tek yaşayan depremzedeler geçtiğimiz aylarda konteynerlerden çıkartıldı. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi eliyle Hilton’a yerleştirilen depremzedeler bayram öncesinde bir mağduriyet daha yaşadı.

Yeni İzmir gazetesinden Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre AFAD yetkililerince 18 Nisan saat 21.00 civarında aranan İzmirli depremzedelerin, AFAD deposunda kalan eşyaları 2 gün içinde alınması istendi. Alınmadığı taktirde ise eşyaların atılacağı dile getirildi. Depremzede Meryem Tülin Yumlu ise “18 Nisan’da ise AFAD görevlileri Hilton’da kalanları aradı. Akşamın 9’unda bize eşyalarımızı 2 gün içinde almazsak sokağa atacaklarını müjde gibi söylediler” ifadelerini kullandı.

Haber

Meryem Tülin Yumlu

“EŞYALARI ALMAZSAK SOKAĞA ATACAKLAR”

Yumlu, kendilerine resmi bir yazı gönderilmediğinin altını çizerek, “Konteynerden atıldığımız zaman eşyalarımızı apar topar kendileri toparlayıp AFAD’ın deposuna göndermişlerdi. O zaman bizim elimize sadece bir kâğıt tutuşturup, eşyalarınız burada demişlerdi. Biz bazı eşyalarımızı öncesinde almak istediğimizde ‘Ya hepsini alırsınız ya da hiçbirini alamazsınız’ dediler. 18 Nisan’da ise AFAD görevlileri Hilton’da kalanları aradı. Akşamın 9’unda bize eşyalarımızı 2 gün içinde almazsak sokağa atacaklarını müjde gibi söylediler. Bizi çıkarttıkları konteynerler hala boş, kimse de gelmedi. Bizim Hilton’da kalma süremiz normalde 3 ay ama bize Tunç Soyer çok özen gösteriyor. Gördüğümüz zulümden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi yaralarımızı sardı” dedi.

Haber

Nuray Koçtürk

“ZORBALIK”

Depremzede Nuray Koçtürk ise “Bizi arayıp eşyalarımızı almamız gerektiği yoksa dışarı atacaklarını söylediler. 2 gün gibi kısa bir süre içinde bizim oradan eşyalarımızı almamız mümkün değil. Bu AFAD’ın bizle neden uğraştığını anlamadık. Yeni eşyaların geleceği için atıyorlarmış. Sokağa attıkları yetmiyormuş gibi şimdi de eşyalarımızla uğraşıyorlar. Bize bu yapılan zorbalıktır, kabul etmiyoruz” diye konuştu.

 

(Y.K.)

 

 

Bakmadan Geçme