• Haberler
  • Siyaset
  • Dervişoğlu, “Kutuplaşma ve ayrışma siyaseti her yeri kuşattı”

Dervişoğlu, “Kutuplaşma ve ayrışma siyaseti her yeri kuşattı”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’inin değişmesi gerektiğini bir kez daha gündeme taşıyan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve...

Dervişoğlu, “Kutuplaşma ve ayrışma siyaseti her yeri kuşattı”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’inin değişmesi gerektiğini bir kez daha gündeme taşıyan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, millet ve devletin istikbalinin bir kişinin kararlarına ve iki dudağının arasından çıkacak kelimelerin akıbetine terk edilmiş olmasının artık kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“TEK ADIM REJİMİ SÜRDÜRÜLEMEZ”

Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM 23 Nisan Özel Gündemli Toplantısı’nda konuştu. Bayram kutlamaları sonrasında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yönelik eleştirilerde bulunan Dervişoğlu, ” Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratikleşme tarihi; her zaman ifade ettiğim gibi bu Gazi Meclisin yetkilerini savunma ve genişletme tarihi olarak anılacaktır. Bu sebeple İYİ Parti olarak her zamanda ve zeminde bütün yasama döneminde biz şunları söyledik: TBMM demokratik sistemin kalbidir, TBMM kişi hak ve hürriyetlerinin teminatıdır. TBMM üstün iradenin üstün müessesi olarak yetkilerini hiçbir kişi, kurum ve zümreyle paylaşmaz, paylaşamaz. İşte bu sebeple Türkiye’nin istikbalinin teki bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştığı, tüm irade ve idarenin bir kişinin aklına, isteklerine heveslerine terk edildiği bu ucube tek adam rejimi bu ülkede asla varlığını sürdüremez. Tek adam rejimi ile birlikte onun anayasal çerçevesi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değişmeye mahkum ve mecburdur. Partili Cumhurbaşkanı devleti ve milleti yekpare biçimde temsil etmek yerine, belirli bir siyasi görüşün temsilcisi haline gelmiş, ayrışma ve kutuplaştırma siyaseti tüm Türkiye’yi kuşatmıştır. Tek kişiye parlamentoyu fesih yetkisi verilmiş, millet ve devletin istikbali bir kişinin kararlarına ve iki dudağının arasından çıkacak kelimelerin akıbetine terk edilmiştir” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme