• Haberler
  • Gündem
  • Despina Vandi'nin Çeşme'deki  konser krizi sonrası TEV’den çıklama

Despina Vandi'nin Çeşme'deki  konser krizi sonrası TEV’den çıklama

Türk Eğitim Vakfı (TEV), İzmir Çeşme’de düzenlenen yardım konserinde Yunan şarkıcı Despina Vandi’nin Türk bayrağı ve...

Türk Eğitim Vakfı (TEV), İzmir Çeşme’de düzenlenen yardım konserinde Yunan şarkıcı Despina Vandi’nin Türk bayrağı ve Atatürk posteri bulunduğu için sahneye çıkmadığına dair açıklama yaptı.

TEV’nin açıklamasına göre, 17 Temmuz akşamı Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Vandi’nin konser öncesinde Türk Bayrağı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün posterinin indirilmesini talep ettiği belirtildi. Vakıf, bu talep üzerine Vandi’nin sahne almaktan vazgeçtiğini ve konuya ilişkin üzüntülerini dile getirdi.

TEV açıklamasında, “Eğitimde fırsat eşitliği adına destekçilerimizin katkıları ile düzenlenen etkinliklerde Türk Bayrağımızı, Atatürk’ün posterini aynı düzende ve titizlikle sergiliyoruz. Despina Vandi’nin bu konudaki hassasiyetleri sebebiyle konserde sahne almayacağını tarafımıza bildirdiği için üzgünüz. İki komşu ülkenin sanatının buluştuğu bu güzel gecede yaşananları kamuoyunun bilgisine sunarız. Yanımızda olan tüm katılımcılara teşekkür ederiz” denildi.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme