Deştinli Köylüler direniyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan'ın Deştin Mahallesi arasındaki Tekağaç mevkiinde 2021 yılında yapımı...

Deştinli Köylüler direniyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’ın Deştin Mahallesi arasındaki Tekağaç mevkiinde 2021 yılında yapımı başlayan çimento fabrikasına karşı vatandaşları tepkileri sürüyor. İnşaatın devam etmesine tepki gösteren halk, geçtiğimiz gün fabrikaya malzemeye taşıyan kamyonun önünü keserek, insan sağlığına ve doğaya zarar verecek çimento fabrikasını istemediklerini söyledi. Mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Destin Çevre Platformu Sözcüsü Haluk Özsoy, “Akşam çok zordu, yağmur vardı. Bu eylem özellikle kadınlar öncülüğünde devam ediyor” diye konuştu. 

‘NÖBETTEYİZ’ 

Haluk Özsoy, 1 buçuk yıl önce çimento fabrikasının açılmaması için dava yoluna gittiklerini söyleyerek, “Bundan sonra keşif heyeti gönderilecekken iptal ettiler ve davayı görmemeye karar verdiler. Biz temyize gidince haklılığımız ortaya çıktı. Keşif için geldiler, raporun yayınlanması için 30 gün sürelerdi vardı. Sonra 60 gün daha ek süre verildi. Yani Temmuz’da bitmesi planlanan fabrika için karar Ağustos ayında verilecek. Bunu fırsat bilen fabrika da kazanlarını getirmek istedi, halk ise buna izin vermiyor. Burada nöbetteyiz” açıklamasını yaptı. 

 

Akşam köylülerin yağmura rağmen eylemini sürdürdüğünü dile getiren Özsoy, “Bu eylem özellikle kadınlar öncülüğünde devam ediyor. Biz davanın yürütmeyi durdurma kararı verilerek görülmesini istiyoruz. Bu eylem önümüzde duran koca kamyonu çekene kadar sürecek” ifadelerini kullandı. 

 

‘NEREDE YAŞAYALIM?’ 

Bir araya gelen köylüler, “Biz burayı istemiyoruz, eylemi sonuna kadar sürdüreceğiz. Biz nerede yaşayalım? Nereye gidelim? Zeytinimiz var, hayvanlarımız var. Bunlar olmazsa hayatımızı neyle geçindireceğiz? Çimento fabrikasını kesinlikle istemiyoruz, zehirlenmek istemiyoruz. Biz yeşil alanlarımızı kaybetmek istemiyoruz, yeşilimizi korumak istiyoruz” dedi. 

 

SILA ARABACIOĞLU 

Bakmadan Geçme