'Devrimin Altın Çocukları' okurla buluştu

Uzun yıllar ulusal gazetelerde Yurt Haberler Müdürlüğü yapan ve Yaban TV'de Av Programları ile tanınan Ali...

'Devrimin Altın Çocukları' okurla buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun yıllar ulusal gazetelerde Yurt Haberler Müdürlüğü yapan ve Yaban TV’de Av Programları ile tanınan Ali Birerdinç’in Köy Enstitüleri’ni anlatan ‘Devrimin Altın Çocukları’ adlı kitabı yayınlandı. Kitabını öğretmen olan rahmetli eşi Sema Birerdinç’in ruhuna ve ailesindeki öğretmenlerin yanı sıra, tüm öğretmenlere ithaf eden Birerdinç, kitabında anılarına ve hikayelerine yer verdiği Köy Enstitülü öğretmenlere teşekkür etti.
Kitabının giriş yazısında ‘Zamanı geldi artık yazacağım. Bana göre doğum yapmak gibi bir şey yazmak. Dokuz ayı geçti. Ha bugün, ha yarın derken geldi çattı doğum’ ifadesine yer veren Ali Birerdinç, “Köy Enstitüleri ile ilgili belki yüzlerce kitap yazılmıştır. Ben Köy Enstitüleri’nden mezun olan ve yaşayan öğretmenlerin ağzından, Köy Enstitüleri’nde neler yaşandığını, biraz da bizim gazetecilik mesleğinde neler yaşandığını kaleme aldım” diye konuştu.

Haber

ALİ BİRERDİNÇ KİMDİR?

Ali Birerdinç, gazeteciliğe 1976 yılında Dünya Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. Birerdinç, 1980 yılında Günaydın Gazetesi’ne geçti, bir süre Atatürk Hava Limanı muhabirliği yaptı, daha sonra polis muhabirliği yapan Ali Birerdinç, binlerce habere imza attı. 1986 yılında Sabah Gazetesi’nde Yurt Haberler Müdürü olarak görev yaptı. 1998 yılında Star Gazetesi’nin Yurt Haberler Servisi’ni kurdu, müdürlüğünü yaptı.
15 yıldır Yaban TV’de Haber Koordinatörlüğü yapan Birerdinç, Yat Yelken Deniz ve Rastgele Ali Birerdinç adında iki program hazırlıyor ve sunuyor. “Yaz Baba” adındaki kitabında 1980 öncesi ve sonrasında Türkiye’nin o kâbus dolu günlerinde yaptığı haberlerine yer verdi. Birerdinç, ikinci kitabı olan “Av Peşinde Bir Gazeteci” adlı kitabında, köşe yazılarından olan avcılık anılarını kaleme aldı. Yazar, kendine has üslubuyla kaleme aldığı bu kitapta, bazı tarihi özel belgelerini de yayınladı. Ayrıca geri dönüşler yaparak yaşadığı anıları ve güncel olayları da kitabın içine serpiştirmesi kitaba belgesel tadında bir hava kattı. Ali Birerdinç, üç kez Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yılın gazetecisi, bir kez de Türkiye Spor Yazarları Derneği İstanbul şubesi tarafından yılın gazetecisi seçildi.

Haber

ALİ BİRERDİNÇ

 

(A.Ö)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme