Dijital dönüşüme güç katan buluşma

'RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi' kapsamında, 'E-Ticaret ve E-İhracat' temalı 'GENÇTEK: Akran Öğrenme Modeli ve Genç Bilişim Ekosistemi' tanışma toplantısı İzmir İktisat Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tüm detaylar haberimizde...

Bu etkinlik, dijital okuryazarlık becerilerinin geliştirilmesi, öğrencilerin bilişim ve kodlama alanlarındaki yetkinliklerinin artırılması amacıyla hayata geçirildi.

GENÇLER BİLİŞİM EKOSİSTEMİYLE BULUŞTU

Dijital dönüşüme güç katan buluşma

Toplantıya İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Kaygısız, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Doç. Dr. Özden Ölmez Ceylan, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü GENÇTEK Koordinatörü Burcu Yılmaz, 20 liseden 82 öğrenci ve 20 öğretmen ile birlikte çeşitli kurum ve kuruluşlardan mentörler katıldı. Etkinlikte, projenin kazanımları, öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak iş birlikleri ve gelecekteki eğitim vizyonu masaya yatırıldı.

GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN DİJİTAL OKURYAZARLIK

Dijital dönüşüme güç katan buluşma

İzmir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Doç. Dr. Özden Ölmez Ceylan, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” doğrultusunda dijital okuryazarlık, finans okuryazarlığı ve takım çalışması gibi becerilerle öğrencileri geleceğe hazırladıklarını belirtti. Ceylan, “Akademik başarının yanı sıra, geleceğin mesleklerine yönelik projeleri hayata geçiriyoruz. Bu süreçte emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.

“EVLATLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”

Dijital dönüşüme güç katan buluşma

Teknolojinin hızla geliştiği bu dönemde dijital yetkinliklerin önemine vurgu yapan İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, “Hayatı daha verimli hale getirmek için teknolojiyi doğru kullanmalıyız. Bu süreçte, öğrencilerimizi çağın gereksinimlerine uygun yetkinliklerle geliştiriyoruz” dedi. Elban, yenilikçi fikirlerle dolu öğrencilerle bir araya gelmekten gurur duyduğunu belirterek, “Ülkemizin gelişimi için her türlü projeyi destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİM VE DİJİTAL GELECEK

Toplantıda, öğrencilerin dijital dünyada güçlü bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla projelerin sürekliliğine dikkat çekildi. Katılımcılar, bilişim ve kodlama eğitimlerinin yaygınlaştırılması için yapılacak yeni adımları değerlendirdi. GENÇTEK projesiyle, öğrenciler sadece teknik bilgi edinmekle kalmayıp, yaratıcılık ve problem çözme becerilerini de geliştirme fırsatı buldu.

Bakmadan Geçme