Dikili'ye arıtma tesisini yapılacak 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk ile yaptığı röportajda, İzmir ile ilgili düşüncelerini ve projelerini paylaştı.

Tugay, Dikili’de yapılması planlanan arıtma tesisine de değindi. Başkan Tugay, Dikili için büyük bir eksiklik olarak gördüğü İleri Biyolojik Pis Su Arıtma Tesisi’nin yapımına 2025 yılı bütçesinden 1 milyar TL ayrıldığını belirtti. Bu tesisin Dikili’nin uzun süredir beklediği bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Tugay, bu projeyi hayata geçirmek için kararlılıkla çalışacaklarını ifade etti.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir iş birliği içinde çalıştıklarını belirterek, arıtma tesisinin olmamasının Dikili için büyük bir eksiklik olduğunu dile getirdi. Kırgöz, “Göreve geldiğim günden bu yana bu konunun takipçisi oldum. Büyükşehir Belediyemizin de bu konuyu hassasiyetle takip ettiğini biliyorum. Cemil Başkanımızın bu röportajda Dikili’deki bu eksikliğe dikkat çekmesi bizim için çok önemli ve sevindiricidir. 2025 yılı içerisinde tesisin ihalesinin yapılıp inşaatına başlanacağına inanıyorum. Dikili halkı adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bakmadan Geçme