• Haberler
  • İzmir
  • Dikkat! Bu çatının altında kazanç yolu elde edebilirsiniz

Dikkat! Bu çatının altında kazanç yolu elde edebilirsiniz

Ayvalık'ta sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen mahallevleri projeleri, kadınların el becerilerini geliştirmelerine ve aile bütçelerine katkı sağlamalarına olanak tanıyor. Peki, bu kurslar hangi yetenekleri kazandırıyor? Kadınlar, el emeği ürünlerini nasıl satışa sunuyor? Ayrıntılı bilgi için Ayvalık Mahalle Evleri'ne nasıl başvurulabilir? Kadınların hayatındaki bu değişim, yerel ekonomiye nasıl katkıda bulunacak?

Ayvalık Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde başlatılan mahallevleri projeleri ile kadınlara yönelik eğitimler sunmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Mesut Ergin’in eşi Canan Ergin’in öncülüğünde yürütülen bu projeler, kadınların ekonomik ve sosyal hayatlarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Dikkat! Çatının altından umut çıkıyor !

Mahalle evlerinde düzenlenen kurslar, kadınların el becerilerini geliştirmelerine ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarına olanak tanırken, aynı zamanda sosyalleşmelerini de teşvik ediyor. Kurslar, deri işleme, cam boyama, dikiş, geri dönüşüm, örgü, takı, keçe, sepet yapımı, kırkyama, makrome, panç ve vitray gibi çeşitli atölye çalışmalarıyla zenginleştirildi.

Dikkat! Çatının altından umut çıkıyor !

Her bir atölye, 20 kişilik sınıflar halinde ve tamamen ücretsiz olarak sunulmakta. Katılımcı kadınların, istediği zaman mahalle evlerine giderek başvuru formu doldurması ve sürekli devam eden eğitimlere katılması teşvik ediliyor.

Dikkat! Çatının altından umut çıkıyor !

Ayrıca, kurslarda üretilen el emeği ürünlerin, mahalle evleri satış noktalarında sergilenerek satışa sunulması, kadınların ek gelir elde etmelerine de olanak tanıyor.

Kurslar hakkında bilgi almak isteyen kadınlar, 0 552 771 19 45 numaralı hattı arayarak detaylı bilgi edinebilirler.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, projelerin amacıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kadınlarımızın el emeklerini ön plana çıkarmak ve onlara yeni beceriler kazandırarak ekonomik bağımsızlıklarını desteklemek amacıyla bu çalışmaları yürütüyoruz. Her kadının kendi potansiyelini keşfetmesine fırsat tanımak istiyoruz” dedi.

Bu çatı altında, kadınların güçlenmesi ve kendilerini geliştirmesi için önemli bir fırsat sunuluyor.

Kaynak: Ayvalık Belediyesi 

Bakmadan Geçme