Dikkat çeken karar! Komisyona iade

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Aliağa’daki Ege Gaz A.Ş’ye ait imar planı değişikliği talebini...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Aliağa’daki Ege Gaz A.Ş’ye ait imar planı değişikliği talebini oybirliğiyle reddetti. Ancak, bu ret kararı belediye meclisinin gündemine geldi ve dikkat çeken bir gelişme yaşandı: Talep, yeniden değerlendirilmek üzere komisyona iade edildi.

ÖNERİ RET EDİLDİ 

Aliağa’da bulunan Ege Gaz Aliağa LNG Terminali için yapılan imar planı değişikliği önerisi, Aliağa Belediye Meclisi’nin 5 Aralık 2023 tarihli 193 sayılı kararıyla uygun görülmüştü. Bu öneri, 1378 ada, 2 numaralı parsel ve çevresini kapsayan bir alanın “Enerji Üretim Alanı, Genel Otopark Alanı, Ağaçlandırılacak Alan ve Belediye Hizmet Alanı” olarak belirlenmesini içeriyordu. Ancak İmar ve Bayındırlık Komisyonu bu öneriyi ret etti.

YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK 

İlgili değişikliklerin tekrar masaya yatırılması için komisyona iade edilen talep, önümüzdeki günlerde teknik ve uzman raporlarının ardından yeniden değerlendirilecek. İmar planlarında “tarla” olarak görülen 400 dönümlük alanda Ege Gaz A.Ş’nin tesisini büyütme ve genişletme planları bulunuyor.

Ege Gaz A.Ş, Ticaret Sicil Kayıtları’na göre Çolakoğlu Holding bünyesinde yer alıyor. Şirketin yönetiminde Haydar Nuri Çolakoğlu, Hüseyin Karataş, İbrahim Akbal gibi önemli isimler yer alıyor.

LEYLA BİLGİ 

Bakmadan Geçme