• Haberler
  • Gündem
  • Dilan Polat-Engin Polat soruşturmasında gelişme… Savcılıktan itiraz geldi

Dilan Polat-Engin Polat soruşturmasında gelişme… Savcılıktan itiraz geldi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunlarına Muhalefet” suçlarından başlatılan soruşturma, Engin ve Dilan Polat çiftinin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmasıyla başlamıştı.

Operasyon sonucunda toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Anadolu Adliyesine sevk edilmişti. Toplam 19 saat süren işlemlerin ardından aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat’ın da bulunduğu 12 kişi tutuklanmış, 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında dün adliye sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklanmış, böylece toplam tutuklu sayısı 14’e yükselmişti. Diğer 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında Cumartesi günü ise 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ancak, Gürsel Yılmaz, Yeşim Altınkalem Dalkıran ve tutuklanan şüpheli Ahmet Gün’ün kızları Beyzanur Gün ile Ceydanur Gün’ün serbest bırakılmalarına Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itirazla yeni bir gelişme yaşandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme