• Haberler
  • Gündem
  • Dış politikada Navteks modeli: Karasularımızda cirit atılıyor

Dış politikada Navteks modeli: Karasularımızda cirit atılıyor

Turgay Kılıç/Yeni İzmir-Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, İzmir’deki gezilerini bugün Çiçekliköy’deki ziyaretiyle tamamlayacak. yeniizmir.com’a özel...

Turgay Kılıç/Yeni İzmir-Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, İzmir’deki gezilerini bugün Çiçekliköy’deki ziyaretiyle tamamlayacak. yeniizmir.com’a özel açıklamalar yapan Yılmaz, AK Parti Hükûmeti’nin milleti kandırdığını iddia ettiği Navteks modeline değindi. Bu sebeple diğer ülkelerin deniz altında ve deniz üzerindeki arama, araştırma gemilerinin cirit attığına dikkat çekerken, hükûmetin diğer ülkelerden çekindiğinin altını çizdi.

Haber

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ile röportaj
Öztürk Yılmaz: Erdoğan’dan sonra Erdoğan’sız sivil Anayasa yapmalıyız
9 ay önce

‘Bu hükûmet ABD’den çekiniyor’

Yılmaz, hükûmetin Navteks ekonomik modeliyle bir kandırmacanın içine girdiğine işaret ederek, “Münhasır ekonomik bölgenin dışında Navteks ile milleti kandırıyorlar. Münhasır Ekonomik Bölge dediğimiz alan ise, Türkiye’nin deniz sınırlarını ifade eder. Bu da balıkçısı, enerji üretimi, petrol aranması, deniz üzerinden ve altında yapılacak üretim kaynağının elde edilmesinde hangi ülkenin sınırına ait ise o ülkenin kazanması demektir. Bize ait bir ‘Münhasır Ekonomik Bölgesi’ne kimse gelip de kazı, petrol, enerji araştırması yapamaz, bizden izin almaları gerekecektir. Türkiye ise bunu kendi bölgesi olarak kabul etmediğinden, o bölgelerimiz ‘Uluslararası sular’ olarak kalıyor. Bu da her ülkenin gelip cirit atmasını sağlıyor. Ve bu hükûmet (AK PARTİ) ABD ve diğer ülkelerden çekindiği için kendi bölgesini Münhasır Ekonomik Bölge ilan edemiyor. Bunun bir ‘AK Parti’nin zafiyeti’ olarak algılanmaması için ‘Navteks’ ekonomisini millete yutturmaya çalışıyorlar. Bunu da denizlere gönderilen sondaj gemileriyle yapıp, petrol, gaz bulduklarını belirtmeye çalışıyor” dedi.

Haber

‘Bunlar Hükûmete çalışıyor’

Muhalefetin Erdoğan’ın seçimi kazanmasında büyük payı olduğuna işaret eden Yenilik Partisi Genel Başkanı Yılmaz, “O muhalefet son seçimde boyunun ölçüsünü aldı. Ne kadar Erdoğan’a çalıştıklarını ve seçimi nasıl teslim ettiklerini gördük. ‘Önce seçim güvenliği sonra seçim’ dememize rağmen sırf Erdoğan kazansın diye bu konuları açmayan bir muhalefet, boyunun ölçüsünü aldı. Çünkü onlar görevini yaptı, Erdoğan’a seçimi kazandırdılar. Anketler, kanallardaki yorumcular, haber ajanslarıyla tiyatro izler gibi Erdoğan’ın seçimi kazanmasını izledik. Buna karşı gelmemize rağmen bunu kimseye dinletemedik. Ben 4 yıldır aynı şeyleri söylüyorum, ‘bunlar (muhalefet) kukla, bunlar sürekli hükûmete çalışıyor’ argümanlarımın doğru olduğunu millet acı da olsa öğrenmiş oldu” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme