• Haberler
  • Gündem
  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BAE Dışişleri Bakanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BAE Dışişleri Bakanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Gazze’deki son durumu ve BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen karar tasarısını değerlendirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre görüşmede, Gazze’deki insani durum ve BM Güvenlik Konseyi tarafından alınan karar tasarısı ele alındı. Bakan Fidan, insani yardım faaliyetlerinin etkin bir biçimde yürütülmesi için azami çaba gösterilmesinin önemine vurgu yaparak, ateşkes hedefinden sapılmaması gerektiğini ve bölgede kalıcı barışın sağlanması ile Filistin devletinin kurulması hedefine odaklanılması gerektiğini belirtti.

Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Temas Grubu’nun önümüzdeki faaliyetlerinin ele alındığı görüşmede, Gazze’de yaşanan insani trajedinin uluslararası toplumun gündeminde tutulması için ortak çabaların devam etmesi konusunda mutabık kalındı. Fidan, bölgede yaşanan olayların barış ve istikrara kavuşması için uluslararası dayanışmanın sürmesi gerektiğini ifade etti

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme