• Haberler
  • Ekonomi
  • DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı gözünü kararttı: Hodri meydan işten çıkarın!

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı gözünü kararttı: Hodri meydan işten çıkarın!

SILA ARABACIOĞLU Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yıllık bazda yüzde 38,21 enflasyon rakamı 18 ayın en...

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı gözünü kararttı: Hodri meydan işten çıkarın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SILA ARABACIOĞLU

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı yıllık bazda yüzde 38,21 enflasyon rakamı 18 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti. ENAG’a göre enflasyondaki 12 aylık artış oranı yüzde 108.58 oldu. Buna göre TÜİK ve ENAG arasındaki makas daha da açıldı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı hayat pahalılığına dikkat çekerek, “Daha asgari ücretin 40’ı çıkmadan canı çıktı” dedi.

Haber

‘UCUZ İŞÇİ CENNETİ’

Temel gıda ürünleri başta olmak üzere birçok kalemde gelen zamlara dikkat çeken Sarı, “20 Haziran’da belirlenen asgari ücreti işçilerin çalışıp alacağı 40 gün var. Asgari ücretin belirlendiği andan itibaren insanların alım gücü eridi. Daha bugün bile asgari ücrete yapılan zam kaybolmuş durumda. Asgari ücretli 40 gün sonra alacağı ücret için alın teri dökmeye devam ettiği ve aldığı zaman tamamen erimiş olacak. Çünkü temel gıda maddeleri ile birlikte birçok kaleme gelen zam vergilerle birlikte tekrar iktidara veriliyor. Artık bu ülke ucuz işçi cenneti haline geldi” diye konuştu.

MEYDAN OKUDU

Memiş Sarı, örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekerek, “Örgütlü bir topluma dönüşmediğimiz sürece kapitalist sistemde bize açlık yoksulluk ve sefalet düşüyor. Buna karşı da biz mücadele için alanlarda olmalıyız. İşveren işçi çıkartmasına gidemez. Asgari ücret belirlendiğinde iktidara yakın medyada ‘Asgari ücret yükselirse işçiler işten atılır’ dediler. Kabul, bütün işçileri işten atsınlar. İnsanlar çalışmasın, üretim olmasın. İşçiler durursa hayat, üretim, fabrikalar durur. Gücü yeten varsa işçileri işten atsın. Patronlar o zaman kendi karlarından ne kadar kaybediyor onu görelim. İşsizliği demokrasinin kılıcı gibi kullanıyorlar. Oysa işçiler elini sürmeden yaşam olmaz. Hodri meydan, işten atsınlar!” açıklamasını yaptı.

Bakmadan Geçme