• Haberler
  • Gündem
  • DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı: Rüşvet dağıtmayı sürdürüyorlar

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı: Rüşvet dağıtmayı sürdürüyorlar

Demet Gürgen- İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da doğalgazın ücra köşelerde çok yaygın olmadığını dile getiren Sarı,...

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı: Rüşvet dağıtmayı sürdürüyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demet Gürgen- İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da doğalgazın ücra köşelerde çok yaygın olmadığını dile getiren Sarı, “Bu özellikle üç büyük şehirde yaşayan yaklaşık on milyon emekliye mutlu etmek için seçim öncesi yapılan bir uygulama. Biliyorsunuz ki AKP’nin torba yasaları hep hazırdır. Tam seçim öncesi bu torbaları açtılar. Önce EYT daha sonra emekli maaşının yükseltilmesi fakat bu adalet ve eşitlik ilkesine aykırı olarak yapıldı ve bazı emekliler mağdur edildi” dedi.

Seçim sürecinde yapılan her şeyin mubah olarak görüldüğünün altını çizen Memiş Sarı, “Bu yolda rüşvet dağıtmaya devam ediyorlar. Son bir yılda çok fazla zam yapıldı, bu oran % 215. Zaten vatandaştan alınacak olan alınmış. Şuan yaptıkları sömürülenden bir parça vermekten başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

Emekli maaşını alan ve otobüse binen bir vatandaşın hikayesinden örnek veren Sarı, “Yaşlı bir amca maaşını çektikten sonra otobüse biniyor. Ücreti vermek için cüzdanına uzanıyor fakat cüzdanını bulamıyor. Bu esnada cüzdanı çalan hırsız ‘ücretinizi ben verebilirim’ diyerek ücreti ödüyor. Sonrasında yaşlı adam ise teşekkür ediyor. Bu durum buna döndü.  Kış aylarında çocuğu ısınsın diye kurutma makinesini açık bırakıp giden annenin hesabı nasıl verilecek ilk önce bunun bir konuşulması lazım” şeklinde konuştu.

“YENİ İKTİDARA BİR ENKAZ VE HARABE BIRAKACAKLAR”

Sürecin politik bir süreç olduğunu ve bu süreçte torbanın ağzının açıldığının altını çizen Sarı, “Herkese bol keseden dağıtıyorlar. Eğer tekrar iktidara gelirlerse bu düzen böyle devam edecek. İktidardan düşerse yeni iktidarlara bir enkaz ve harabe bırakacak. Bundan sonra bol keseden dağıtacakları her şey bu ülkenin gençlerini, doğmamışlarını yaşayanlarını harabe bir devlet bırakmaya evrilecek”dedi.

Ülkede yaşayan yoksulların yoksullaştırılmasının göz ardı edildiğini dile getiren Memiş Sarı, bu durumun sadece seçim üzeri göze girme çabası olarak değerlendiğini belirtti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme