• Haberler
  • Genel
  • DİSK Emekli-Sen: 'Güneşin sofrasını kuracağız!'

DİSK Emekli-Sen: 'Güneşin sofrasını kuracağız!'

DİSK Emekli Sendikası kuruluşunun 3'üncü yılında, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde, çelenk koyma töreni ile birlikte...

DİSK Emekli-Sen: 'Güneşin sofrasını kuracağız!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DİSK Emekli Sendikası kuruluşunun 3’üncü yılında, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde, çelenk koyma töreni ile birlikte basın açıklaması düzenlendi

Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak tarafından okunan basın açıklamasında; Emekli-Sen’in kurulduğu günden bugüne emeklilerin ücret ve hakça yaşam talepleri için mücadele verdiği, sendikanın defalarca kapatıldığı, engellemelere rağmen 2019 yılında tekrar hayat bulduğu aktarıldı.

Özkaynak Emekli-Sen’in kuruluşunun 1995’e dayandığını vurgulayarak, “Resmi kuruluş yıldönümü zira 1995 yılından bu yana, çeyrek aşırı aşkın süredir mücadelemizi sürdürüyor, büyütüyoruz. Ne var ki bütün bu yıllar boyunca emeklilerin sorunlarını haykırır, emeklilerin daha iyi yaşam koşulları için mücadele ederken diğer yandan emeklilerin sendikal hakları olduğuna ve sendikal özgürlüklerinin tanınması gerektiğine dair de mücadele halindeydik. Ülkemizin de taraf olduğu uluslararası anlaşmalarla güvence altına alınmış, temel bir insan hakkı olan örgütlenme ve sendika kurma hakkımız defalarca kez engellendi; sayısız kez sendikamız kapatıldı. Ancak emekliler yılmadı; yılmadık! Bunca hukuksuzluğa ve adaletsizliğe rağmen ve tam da bu nedenle her seferinde daha güçlü, daha kararlı, daha örgütlü bir mücadeleyi örgütledik ve sendikamız 25 Şubat 2019’da yeniden hayat buldu.” dedi.

Özkaynak, “İktidarın, ülkemizin ekonomik ve toplumsal krizlerini yönetmedeki başarısızlığının yanında her türlü hak gaspı karşısında susan; kabul eden bir toplum yaratma çabasında da başarısız olduğunu bugün bir kez daha görüyoruz. Bugün ekonomik krizi, her geçen gün düşen alım gücünü yok sayanlar ve her geçen gün yoksullaşan halkımızın aklıyla alay edercesine kendi iktidarlarından önce mum ışığında oturan bir toplum olduğumuzu söyleyenler karşısında DİSK Emekli-Sen’in tavrı açıktır. Bizlerse ellerimizde meşalelerle aydınlık yarınlara yürüdüğümüz yollara güneşin sofrasını kuracağız! O sofraya gençlerle, işçilerle, emekçilerle, çocuklarımız ve torunlarımızla birlikte oturacağız!” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: Özge Uğulu 

Fotoğraf: H. Utku Sala 

 

 

 

Bakmadan Geçme