DİSK’in gündemi asgari ücret değil, Tunç Soyer!

Aysun Güler/YENİ İZMİR- DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş-DİSK binasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

DİSK’in gündemi asgari ücret değil, Tunç Soyer!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aysun Güler/YENİ İZMİR- DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş-DİSK binasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ağırladı. Ziyarete CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, DİSK’e bağlı sendika şube başkanları ve üyeleri katıldı.

Ziyaretin ardından sendika binası önünde basın açıklaması yapan Memiş Sarı, şunları kaydetti:

Soyer’le belediye başkanı olduğu günden itibaren el ele, kol kola mücadele verdiklerini, İZFAŞ ve İZTEK çalışanlarına katkılarını unutmadıklarını, iktidarın uygulamalarına karşı hep yan yana durduklarını söyledi. Soyer’in hakkındaki soruşturmaya değinen ve yanında olduklarını ifade eden Sarı, “İzmir’in işgalden kurtuluşunun 100’üncü yılında Soyer konuşmada  ‘100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençler, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular’ ifadelerini kullanmıştı ve bu nedenle hakkında soruşturma açılmıştı. Biz de bugün, bu hakikat mi hayal mi diyenlere, ‘yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmeyiz’ diyoruz” diye konuştu.

 “GÜZEL VE GÜNEŞLİ GÜNLER”

Tunç Soyer ise desteğinden dolayı DİSK’e teşekkür etti. Enflasyonu yaratan, hakkı hukuku yok sayan düzenden kurtulmak gerektiğini ifade eden Soyer. “Bu daha başlangıç. Mücadeleyi artırarak büyütmeye devam edeceğiz. Bizim mücadelemiz haktan, iyiden, güzelden, namustan yana. Eninde sonunda kazanacağız” dedi.

Haber

Hakkındaki soruşturmaya da değinen Soyer, şöyle devam etti:

Bana yapılan sözde saldırı, hepimizin geleceğine yapılmış bir saldırıydı. Bunu farkına varıp yanımda durmanız beni mutlu etti ve gururlandırdı. Yeni zehirli gemiler, başka rant projeleri gelecek. Ancak bu mücadele hiç bitmeyecek. Daima uyanık olmak zorundayız. Uyanıklığı yitirdiğimiz anda avucumuz arasından haklarımızı, barışı, bereketi alıyorlar. Dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Güzel ve güneşli günler göreceğiz.

Konuşmaların ardından Sarı, Soyer’e orak-çekiç plaketi ve DİSK Ege Bölge Temsilciliği’ni ilk ziyaretindeki fotoğrafı hediye etti.

Haber

ASGARİ ÜCRET VE ASANSÖR

Soyer’in ziyareti nedeniyle bina asansörü, 1 saat öncesinden sendika üyeleri ve gazetecilerin kullanımına kapatılarak 5’nci kattaki sendika şubesine merdiven kullanarak çıkmaları istenmesi tepki çekti.

Öte yandan, DİSK Genel Başkanı ve üyelerinin Türkiye’nin farklı illerinde eylem yaparak taleplerini dile getirdiği asgari ücret yeni belirlenmesine rağmen, Sarı’nın konuya ilişkin bir değerlendirme yapmaması da dikkatlerden kaçmadı.

Bakmadan Geçme