Diyabet Sensörü Destek Programı yayılıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nin başlattığı 'Kardeş Belediyecilik Projesi,' Buca Belediyesi'nin Diyabet Sensörü Destek Programı'nın diğer kentlere de yayılmasına vesile oluyor.

CHP'li belediyeler arasında uygulanan projeyle, Buca'da başlatılan bu önemli sağlık desteği, Anadolu’nun farklı bölgelerinde de uygulanacak.

CHP’nin Kardeş Belediyecilik Projesi ile Destek Genişliyor

CHP’nin Kardeş Belediyecilik Projesi kapsamında düzenlenen video konferans toplantısında, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın öncülüğünde önemli kararlar alındı. Toplantıya, Kırklareli Vize Kıyıköy Belediye Başkanı İsmail Özen, Amasya Taşova Belediye Başkanı Ömer Özalp, Ermenek Belediye Başkanı Mustafa Bozcu, Uşak Eşme Belediye Başkan Yardımcısı Rüştü Salim Sarp, Konya Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Kocaeli Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık ve Osmaniye Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcay katıldı.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, toplantıda, kısa süre önce Buca’da hayata geçirilen Diyabet Sensörü Destek Programı’nın kardeş belediyelerde de uygulanması kararı alındığını duyurdu. Duman, kardeş belediyelerin ilçelerinde programın tanıtımını yapmalarını, başvuruda bulunan kişilerin bilgilerini Buca Belediyesi’ne ulaştırmaları halinde, vatandaşların ücretsiz olarak diyabet sensörü cihazlarına erişim sağlayabileceğini belirtti.

“Bahane Değil, Çare Üreteceğiz”

Toplantıda konuşan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, CHP belediyelerinin halkın ihtiyaçlarına yönelik çözümler ürettiğini vurguladı. “Belediye başkanları olarak, bahane değil çare üreterek CHP’nin iktidarını sağlayacağız,” diyen Duman, “Genel Başkanımız bize güvendi, vatandaşlarımız bize güvendi. Bu güveni boşa çıkarmayacağımıza inanıyorum. Kardeş belediyeler olarak el ele verip halkımıza dokunan hizmetleri birlikte hayata geçireceğiz,” ifadelerini kullandı.

“İktidarın Anahtarı CHP’li Belediyelerde”

Duman, CHP’nin yerel yönetimlerdeki başarısının, parti için önemli bir temel oluşturduğunu ve belediyelerin iktidara giden yolda kilit bir rol oynadığını belirtti. “Mart 2024 Yerel Seçimleri sonrasında Cumhur İttifakı’ndan devralınan yerlerde CHP’nin farkını ortaya koymalıyız. Çalışmalarımızı iş birliğiyle gerçekleştireceğiz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de belirttiği gibi, iktidara giden yolun anahtarı belediye başkanlarının elinde,” dedi.

Duman ayrıca, CHP’li belediyelerin seçildiği yerlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hayata geçirdiği Kent Lokantaları gibi sosyal projelerin yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti.

Diyabet Sensörü Destek Programı Anadolu’ya Yayılacak

Buca Belediyesi’nin başlattığı Diyabet Sensörü Destek Programı hakkında da bilgi veren Görkem Duman, Buca’da yaşayan 0-18 yaş arası diyabet hastası çocuk ve gençlere ulaştıklarını belirtti. Duman, “Tip-1 diyabet hastaları günde 10-15 kez kan şekeri ölçümü yapmak zorunda kalıyor. Bu durum, özellikle çocuklar için oldukça zorlayıcı ve travmatik olabiliyor. Diyabet Sensörü Destek Programı ile hem çocuklarımızın sağlık süreçlerini kolaylaştırmayı hem de ailelerinin ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlıyoruz,” dedi.

Duman, kardeş belediyelerin bu projeye katılımıyla, programın diğer ilçelerde de tanıtılacağını ve başvuruda bulunan vatandaşlara ücretsiz destek sağlanacağını ifade etti. Proje kapsamında, hasta bilgileri Buca Belediyesi’ne iletildiğinde, başvuruda bulunan vatandaşlara sensör setleri gönderilecek.

Diyabet sensörleri, kan şekeri ölçüm sürecini daha kolay ve acısız hale getirirken, çocuklar ve gençler için günlük yaşamda büyük bir kolaylık sağlıyor. Buca Belediyesi'nin bu projesi, sağlık alanında önemli bir sosyal destek sunarken, kardeş belediyeler aracılığıyla Türkiye’nin farklı bölgelerine ulaşarak daha geniş bir kitleye hizmet verecek.

Bakmadan Geçme