Diyarbakır'da 'Gürz-14' operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında gerçekleştirilen 'Gürz-14' operasyonunda iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında gerçekleştirilen "Gürz-14" operasyonunda iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonun Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Operasyon sırasında Jandarma ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA desteğiyle, Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri, jandarma komando birlikleri ve güvenlik korucularının yer aldığı bir temas araması faaliyeti yürütüldü. Çıkan çatışmada, kırmızı kategoride aranan bölücü terör örgütü mensubu Hebun Piro Amed kod adlı Zırav Taş ve gri kategoride aranan Botan kod adlı Fehmi Başkurt etkisiz hale getirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonda iki güvenlik korucusunun da yaralandığını duyurdu.

“ŞEHİTLERİN KANI ASLA YERDE KALMAYACAK”

Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kaydetti: 

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki kutsal vatan toprağımızdan bu hainleri bir bir kazıyıp atacağız. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı asla kalmayacak. Milletimize sözümüz olsun. Operasyonu gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve güvenlik korucularımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız."


 

Bakmadan Geçme