'Doğal Botanik Park’a' koruma çemberi

Kuşadası Belediyesi, endemik bitki ve nesli tükenmekte olan canlı türlerine ev sahipliği yapan oteller bölgesindeki Doğal Botanik Park'ı daha korunaklı bir hale getiriyor. Koruma duvarı örülürken çeşitli noktalara seyir terasları da yapılacak.

'Doğal Botanik Park’a'  koruma çemberi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası’nda, oteller bölgesi olarak adlandırılan mevkide bulunan Doğal Botanik Park, Kuşadası’na özgü endemik bitki türü olan tülüşahın yanı sıra, 18 çeşit orkide ve değişik türdeki 400 bitkiye ev sahipliği yapıyor. Doğal Botanik Park, ayrıca kıyı şeridindeki zengin su altı faunası sayesinde nesli tükenmekte olan Akdeniz fokuna beslenme, küçük kerkenez ve kaya güvercinlerine de yuvalama alanı oluyor. Gün doğumunda ve batımında da eşsiz güzellikte bir manzaranın ortaya çıktığı park, bu yönüyle de Kuşadası’nı ziyaret etmeye gelen yerli ve yabancı turistlere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Bilgilendirici tabelalar

Kuşadası Belediyesi, Doğal Botanik Park’ı daha korunaklı bir hale getirmek ve turizme kazandırmak amacıyla kolları sıvadı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Doğal Botanik Park’ın etrafı 400 metre uzunluğunda çitle çevrildi. Ayrıca Doğal Botanik Parkı ziyaret etmeye gelenler için 4 seyir terası yapılacak. Çalışma tamamlandıktan sonra, Doğal Botanik Park’ın farklı noktalarına ev sahipliği yaptığı bitki ve canlı türleriyle ilgili bilgilendirici tabelalar yerleştirilecek. Böylece Kuşadası Belediyesi, Botanik Parkı koruma altına alırken kente de yeni bir turizm rotası kazandıracak.

 

İHA

Bakmadan Geçme