Doğal gaz faturasını bu yöntemle düşürün!

Kışın gelmesiyle birlikte doğal gaz kullanılmaya başlandı. Hayat kurtaran bazı yöntemler var ki uyguladığınız takdirde fazla...

Kışın gelmesiyle birlikte doğal gaz kullanılmaya başlandı. Hayat kurtaran bazı yöntemler var ki uyguladığınız takdirde fazla para ödemekten kurtulacaksınız.

Uzmanlar, enerji tüketimini daha ekonomik hale getirmenin en etkili yollarından birinin “zamanlayıcılar” kullanmak olduğunu belirtiyor. Bu cihazlar sayesinde, ısınma ihtiyacınızı önceden belirleyip, eve dönmeye yakın bir zamanda ısınma sistemlerini devreye sokabilirsiniz. Bu yöntem, gün boyunca enerji harcamadan sıcak bir eve gelmenin en maliyet-etkin yoludur.

Uzmanlara göre, “Zamanlayıcılar, merkezi ısıtma sistemini daha etkili bir şekilde kontrol etmenize yardımcı olur. Termostatı elle ayarlamaktan kaçının ve sıcak bir eve gelmek, sabahları sıcacık bir odada uyanmak için zamanlayıcı kullanın” önerisi yapılıyor.Ancak, doğal gaz faturasını düşürmek isteyenlerin düşük maliyetli diğer stratejilere de odaklanmaları gerekiyor. Örneğin, evinizi düzenli olarak havalandırmak ve güneş ışığından yararlanmak gibi doğal ısınma yöntemleri de önemli bir tasarruf sağlayabilir. Ayrıca, evdeki pencerelerin ve kapıların sızdırmazlığını kontrol etmek, yalıtımı artırmak da enerji tasarrufu sağlamak için etkili adımlardır.

Doğal gaz faturalarını azaltma yöntemleri üzerine yapılan bir açıklamada, uzmanlar doğalgazı sürekli açık tutmanın, gerektiği zamanda açıp kapatmaktan daha ucuz olduğu inancının bir “şehir efsanesi” olduğunu belirtiyor. Kombinin her açılışta radyatörü ısıtmak için daha fazla enerji harcadığı doğru, ancak kombiyi sürekli çalışır durumda tutmanın daha az maliyetli olduğu söyleniyor.Yani, merkezi ısıtma sisteminin devamlı düşük sıcaklıkta bırakılması, daha yüksek doğalgaz faturalarıyla sonuçlanabilir. Temelde, doğalgazı sadece ihtiyaç olduğunda kullanmak, uzun vadede enerji ve dolayısıyla maliyet tasarrufu sağlamanın en etkili yolu olarak öne çıkıyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme