• Haberler
  • Genel
  • Doğal Gaz kazısında tarihi kalıntılar bulundu

Doğal Gaz kazısında tarihi kalıntılar bulundu

Bartın’ın Amasra ilçesinde gerçekleştirilen doğalgaz hattı çalışmaları sırasında, Roma dönemine ait olduğu düşünülen sütunlu bir yol...

Doğal Gaz kazısında tarihi kalıntılar bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın’ın Amasra ilçesinde gerçekleştirilen doğalgaz hattı çalışmaları sırasında, Roma dönemine ait olduğu düşünülen sütunlu bir yol ile su yolu keşfedildi.

Amasra’da Kum ile Kaleşah mahalleleri arasındaki 3 kilometrelik bölgede doğalgaz hattı döşeme çalışmaları başlatıldı. Kum Mahallesi’nde 700 metrelik bir alanda boru hattı yerleştirme işlemleri devam ederken, ekipler Cumhuriyet Caddesi’ne geldiklerinde sütunlu bir yol ve su yoluna rastladılar.

Bulunan tarihi kalıntılar nedeniyle Amasra Müze Müdürlüğü arkeologları çalışmalara ara verilmesine karar verdi. Kazı sırasında bulunan Roma dönemine ait olduğu düşünülen kerpiç tuğlalar ve diğer yapı kalıntıları Müze Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Amasra Müze Müdürlüğü tarafından bilgilendirildi ve uzman ekipler incelemelerde bulunmak üzere görevlendirildi. Kurul, 19 Haziran tarihinde yapacağı toplantı sonrasında konuyla ilgili bir karar açıklayacak. Eğer Kurul izin verirse, çalışmanın durduğu bölgeden Kaleşah Mahallesi’ne kadar olan 800 metrelik alana doğal gaz boru hattı döşenmesine devam edilecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme