Doğal taş sektöründe yüzde 0,22'lik artış

Ege Maden İhracatçıları Birliği Olağan Mali Genel Kurul toplantısı Ege İhracatçılar Birliği konferans salonunda yapıldı. Bölgesel...

Doğal taş sektöründe yüzde 0,22'lik artış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ege Maden İhracatçıları Birliği Olağan Mali Genel Kurul toplantısı Ege İhracatçılar Birliği konferans salonunda yapıldı. Bölgesel ihracatta ilk sırayı Çin alırken, Amerika, Bulgaristan ve İtalya’da ihracat rakamlarında ciddi bir artış yaşandı. Özellikle  Türkiye genelinde ise doğal taş sektöründe yüzde 0,22’lik bir artış meydana geldi.

“2 MİLYON KİŞİ İÇİN GEÇİM KAPISI”

Yenikiraz.com’dan Semi Tektaş’ın haberine göre, Ege Maden İhracatları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu,“Bugün yönetim kurulu görev süremizin birinci yılını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geride bıraktığımız yıl eğitim çalışmalarına, fuar katılımlarına ve yarışmalara imza attık. Böylece hedefimiz olan katma değerli ürünlerimizi ülkemize tutmayı başardık. Önümüzdeki yıl ülke ekonomisine, katkımızın katlanarak artmasını hedefliyoruz. Ülkemizin en önemli öz kaynaklarından biri olan maden sektörü 2 milyon kişi için geçim kapısı durumundadır. İhracatımızı artırmak, sektörümüzü ileriye taşımak amacıyla asil ve yedek yönetimde yer alan, bu faaliyetleri gerçekleştirmemize özveriyle katkı sağlayan tüm arkadaşlarıma emekleri için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca sektörün sorunlarını çözmek için birlikte çalıştığımız platformu oluşturan kuruluşların başkanları, meslektaşlarıma sektörüm adına teşekkürü borç bilirim” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi

(Y.K.)

 

Bakmadan Geçme