• Haberler
  • Eğitim
  • Dokuz Eylül Üniversitesi Dünya Sıralamasını Yükseltti

Dokuz Eylül Üniversitesi Dünya Sıralamasını Yükseltti

DEÜ, Times Higher Education (THE) tarafından yapılan 2023 Etki Sıralaması’nda önemli başarılar elde etti. Sürdürülebilir Kalkınma...

Dokuz Eylül Üniversitesi Dünya Sıralamasını Yükseltti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEÜ, Times Higher Education (THE) tarafından yapılan 2023 Etki Sıralaması’nda önemli başarılar elde etti. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı kapsayan sıralamada, DEÜ iki hedefte dünya genelinde ilk 101-200 bandına girerek büyük bir başarı elde etti. Aynı zamanda altı farklı hedefte dünya genelinde ilk 500 üniversite arasında yer aldı. Bu başarılarla birlikte DEÜ, uluslararasılaşma hedeflerine bir adım daha yaklaşmış oldu.

Üniversite Sanayi İşbirliği

DEÜ, THE 2023 Etki Sıralaması’nda “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” başlığında dünya genelinde ilk 101-200 bandında yer alarak önemli bir ilerleme kaydetti. Aynı başlıkta Türkiye’deki üniversiteler arasında da 10. sırayı elde etti. DEÜ, Teknopark (DEPARK), Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO), DEPARK BAMBU Hızlandırma ve Kuluçka Merkezi, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) ve diğer ilgili birimlerin katkılarıyla üniversite-sanayi iş birliklerini artırmış ve bu alandaki yükselişini sürdürdü.

DEÜ, sosyal sorumluluk alanında da dikkat çekiyor

“Yoksulluğa Son” başlığı altında dünya genelinde ilk 101-200 bandında yer alarak Türkiye’deki üniversiteler arasında zirvede bulunuyor. Ayrıca “Sorumlu Tüketim ve Üretim” hedefinde dünya genelinde ilk 201-300 üniversite arasında ve Türkiye’de ilk 10 üniversite arasında yer alıyor.

DEÜ’nün sıralamadaki başarıları sadece bunlarla sınırlı değil. “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam” başlığında dünya genelinde ilk 401-600 üniversite arasında ve Türkiye’de ilk 20 üniversite arasında yer aldı. Ayrıca “Amaçlar İçin Ortaklıklar”, “Eşitsizliklerin Azaltılması”, “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme” ve “Nitelikli Eğitim” alanlarında da önemli başarılar elde etti.

Haber

Nükhet Hotar

Hedeflere 1 adım daha yaklaştık

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, elde edilen başarılarla ilgili yaptığı açıklamada, DEÜ’nün uluslararasılaşma hedeflerine bir adım daha yaklaştığını belirtti. DEÜ’nün nitelikli eğitim ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarına yönelik çalışmalarının uluslararası sıralama kuruluşları tarafından takdir edilmesinin gurur verici olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hotar, üniversitenin uluslararası bilim dünyasındaki görünürlüğünü artırmaya devam edeceklerini vurguladı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme