Dolandırıcılar Torbalı’ya dadandı

Torbalı'da emlak sektöründe faaliyet gösteren bazı ofisler, deniz manzaralı evlerin ilanını vererek bodrum katlardaki evleri satmaya...

Dolandırıcılar Torbalı’ya dadandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Torbalı’da emlak sektöründe faaliyet gösteren bazı ofisler, deniz manzaralı evlerin ilanını vererek bodrum katlardaki evleri satmaya çalışıyor ve dolandırıcılık faaliyetleri yürütüyor. Bu ofislerde şikayetlere göre vergi kaçırma, tehdit ve şantaj gibi suçlar işleniyor. Hatta son olarak depremzedeleri bile dolandırmaya kalkıştıkları belirtiliyor. .

Bu durum hakkında acil önlem alan ve harekete geçen Torbalı Ticaret Odası’nı (TTO) harekete geçirdi. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, ilçedeki 6 emlak ofisi hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Olgun, “Torbalı’da deniz manzaralı evi ilana koyup bodrum kattan ev satmaya çalışan dolandırıcılık büroları var. Bu bürolarda neler döndüğünü, tehdit şantaj ve vergi kaçırmaya varan dolandırıcılıklar olduğu yönünde şikâyetler geliyor. En son depremzedelerimizi dolandırmaya kalktılar. Biz oda olarak soruşturma başlattık. Ama bununla kalmayacağız, emniyet, belediye, savcılık ve kaymakamlık nezdinde elimizdeki delillerle suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

“Burası değneksiz köy değil”

Olgun sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası değneksiz köy değil. Son dönemde Torbalı’ya musallat olan bu dolandırıcılara nazikçe ilçemizi terk etmelerini tavsiye ediyoruz. Emlak sektöründe alın teri döken ve namuslu bir şekilde ticaretini yapan kardeşlerimizi zan altında bırakıyorlar. Biz hukuki olarak tüm kurumları harekete geçireceğiz. Sahte ilanlarla vatandaşı emlak ofislerine davet ediyorlar, daha sonra da ilandaki dairenin elden çıktığını, ellerinde başka daireler olduğunu söyleyerek o konutları gösteriyorlar. Kimi zaman direk kira, depozito ve emlak hizmet bedelini elden alıp ortadan kayboluyorlar. Kimi zaman ise ev için kredi sözleşmeleri sırasında yüklü miktardaki senetleri imzalatıp insanların hayallerine ve alın teri olan birikimlerine çöküyorlar”.

EMLAKÇILARI ŞİKAYET EDİN

E-ticaret platformlarının yaygınlaşması ile birlikte dolandırıcılık yöntemlerinin de değiştiğine dikkat çeken Torbalı Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Filiz, son yıllarda en sık karşılaşılan yöntemin düşük fiyatlı ve sahte ilanlar olduğunu söyledi. Tüketicilerin bu tür ilanlarda, emlakçıyı arayarak gayrimenkulle ilgili detaylı bilgi alması gerektiğini belirten Filiz, bu tür uygulamalarla karşılaşanların emlakçıyı TOREMDER’e şikayet etmeleri gerektiğini vurguladı.

Hüseyin Gürhan

Bakmadan Geçme