Dolandırıcıların yeni oyunu, tuzağa düşmeyin!

İzmir’de yaşayan Belgin Fehimoğlu, forklift satın alarak aylık 7 bin 500 lira kira geliri elde edebileceği...

Dolandırıcıların yeni oyunu, tuzağa düşmeyin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de yaşayan Belgin Fehimoğlu, forklift satın alarak aylık 7 bin 500 lira kira geliri elde edebileceği vaadiyle dolandırıldı. Tanıdığı iki kişinin aracılığıyla dolandırıcıların tuzağına düşen Fehimoğlu, savcılığa suç duyurusunda bulundu ve dolandırıldığını iddia etti. Fehimoğlu’nun ifadesine göre, işyeri sahibi ve oğlu, kendilerinin iki forklift aldığını ve bunları kiralayarak ayda 15 bin TL kazandığını söyleyerek Fehimoğlu’nu da ikna ettiler. Forklift, 225 bin liraydı ve Fehimoğlu, arabasını noter huzurunda vererek forklifti aldı. İlk kira olarak da 7 bin 500 lira aldı.

FORKLİFT ALACAĞIM DERKEN ARABASINDAN OLDU

Ancak zaman geçtikçe Fehimoğlu, forkliftle ilgili hiçbir belge almadığını fark etti. Kendisine söylenen kişilerden belge istediğinde sadece mesaj yoluyla bir kira sözleşmesi aldı. Araştırdığında, forkliftin aslında hiç alınmadığını ve dolandırıcıların bu yolla pek çok kişiyi mağdur ettiğini öğrendi. Fehimoğlu’nun arabası, 185 bin liraya değerindeydi ve 7 bin 500 lira karşılığında noter huzurunda vermiş oldu.

” 40 MAĞDUR DAHA VAR” 

Fehimoğlu, dolandırıcılardan sadece kendisinin değil, başka kişilerin de mağdur olduğunu belirtti. Bazı kişilerin tarlalarını, evlerini, arabalarını ve altınlarını bozdurduklarını söyledi. Kendisinin sadece İzmir’de değil, farklı şehirlerde de 40 mağdur tanıdığını ifade etti.

Fehimoğlu, dolandırıcıların hayali forkliftleri kira getirisi olacak diye sattığını ve sadece birkaç kez kira verip sonra vermeyi bırakanların olduğunu belirtti. Bazı kişilere hiç kira verilmediğini söyledi. Kendisine 3 ay kira verildiğini ancak daha sonra ödeme yapılmadığını dile getirdi. Dolandırıcılar kendisine “biz ticaret yaptık ve battık” dediklerini söyledi.

Belgin Fehimoğlu, suç duyurusunda bulunarak dolandırıcıların cezalandırılmasını istedi. Fehimoğlu, dolandırıcılık olayının yıllardır devam ettiğini ve çok sayıda kişinin mağdur olduğunu belirtti. Sadece kendi bildiği kadarıyla 70 milyon liralık bir haksız kazanç olduğunu söyledi.

(İHA)

(E.S.)

Bakmadan Geçme